Έρευνα – Oι γυναίκες που γίνονται μητέρες μετά τα 35 είναι πιο «έξυπνες»

μητέρες μετά τα 35

Τώρα υπάρχει ένας λόγος παραπάνω και μια ανάλογη απάντηση σε όσους σας λένε «ακόμα να γίνεις μητέρα;»

Εκτός του ότι πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες συναντιούνται με το θαύμα της μητρότητας σε μεγαλύτερη ηλικία, έρχεται και η επιστήμη να μας πει, πως η μητρότητα μετά τα 35 κάνει τις γυναίκες εξυπνότερες.

Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από μία μελέτη κατά την οποία εξετάστηκε το πότε έκανε την εμφάνισή της η πρώτη περίοδος σε μια γυναίκα και το πότε έμεινε έγκυος για πρώτη φορά αλλά και το κατά πόσο η ηλικία κατά την οποία συνέβησαν αυτά τα δύο επηρέασαν την πνευματική της ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσες απέκτησαν μωρό μετά τα 35 είχαν πιο πλούσια λεκτική μνήμη, ενώ εκείνες που «είδαν» την πρώτη τους περίοδο πριν γίνουν 13 ετών, χαρακτηρίζονταν από ανεπτυγμένη προσοχή και αντίληψη. Στον αντίποδα, οι γυναίκες που έγιναν μητέρες σε μικρότερη ηλικία δεν είχαν τόσο αυξημένη γνωστική λειτουργία.

Αυτή η αυξημένη λειτουργία του μυαλού οφείλεται στην «έκρηξη» των ορμονών που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της συγκεκριμένης «έκρηξης» στις λειτουργίες του μυαλού έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στις γυναίκες εκείνες που είναι σε ενδιαφέρουσα μετά τα 35 τους χρόνια.

Απόδοση: Έλενα Θάνου
Πρωτότυπο κείμενο: popsugar.com

Mommy Walker

Dear Alice | Το animation που μας υπενθυμίζει ότι οι ζωγραφιές των παιδιών δεν είναι απλά μουτζούρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Best of network