Επιτέλους είχε φτάσει το καλοκαίρι. Πολλά χρόνια πριν, που ήμουν παιδί. Η εποχή λοιπόν που πρόσταζε να πάμε παραλία. Καθημερινές ήταν όπως και τώρα λίγο δύσκολο μιας και οι γονείς μας δούλευαν και το Σάββατο. Περιμέναμε, λοιπόν, εναγωνίως την Κυριακή, οπότε από την Παρασκευή άρχιζαν τα σχέδια. Που θα πάμε για μπάνιο, με ποιους θα πάμε για μπάνιο, τι ώρα θα ξεκινήσουμε να πάμε για μπάνιο, μιας και όλη η οικογένεια μαζί (μιλάμε και για το σόι) ποτέ δεν συντονιζόταν. Ο πατέρας πάντα, μα πάντα, έκανε δηλώσεις του τύπου «αν δεν είστε έτοιμοι στις 09:00 ακριβώς δεν πάω πουθενά. Θα μείνετε στο σπίτι». Μια ακόμα δήλωση ήταν «θα πάρω την μητέρα σας και θα πάμε οι δύο μας στην θάλασσα». Εννοείτε ότι κανένας δεν πτοείτο από αυτές τις απειλές και ουδείς στην οικογένεια έδειχνε μια καλή διαγωγή όσο αφορά τον συντονισμό της προετοιμασίας και την ώρα αναχώρησης.

Η πολυπόθητη Κυριακή ερχόταν. Ο πατέρας φόρτωνε  σχεδόν μια οικοσκευή στο αυτοκίνητο, και η μητέρα χωμένη στην κουζίνα έκανε τις ανάλογες προετοιμασίες. «Να υπάρχει κάτι να τσιμπήσουμε. Θα πεινάσουν τα παιδιά» έλεγε η Ελληνίδα μάνα. Η αγωνία στην κουζίνα βρισκόταν στην κορύφωση. Κεφτεδάκια τηγανίζονταν, αυγουλάκια έβραζαν στο νερό, σαντουιτσάρες με απ’ όλα πάνω στον πάγκο της κουζίνας και φυσικά φρούτα. Θα ξέχναγε η μαμά την υγιεινή διατροφή των παιδιών της; Φρούτα, πολλά φρούτα. Γέμιζε τσάντες με ταπεράκια πολύχρωμα (που είχε πάρει απο τις περίφημες επιδείξεις), γέμιζε το πάντα απαραίτητο ψυγείο αυτοκινήτου, με παγωμένα αναψυκτικά, light παρακαλώ, νερό, ντοματούλες και αγγουράκια. «Μα θα γυρίσουμε στο σπίτι το μεσημέρι για φαγητό» έλεγε ο πατέρας, βλέποντας το catering. Ψύχραιμα η μάνα απαντούσε, ενώ δίπλωνε στο αλουμινόχαρτο και δύο κομμάτια σπανακόπιτα που είχε φτιάξει η πεθερά της για τα παιδιά «ε, κάτι, έτσι για την λιγούρα».

Διαβάστε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Τζώρτζια Βρεττού

Τζώρτζια Βρεττού

Γεννήθηκα στην Αθήνα στα μέσα του καλοκαιριού. Παρόλο που το πατρικό μου είναι στο Χαλάνδρι πήγα σχολείο στην Φιλοθέη. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Deeree College of Athens και εν συνεχεία πήρα μεταγραφή για το University of Maryland European Division, στην Ιταλία όπου αποφοίτησα κατέχοντας το Bachelor Degree in Business Administration. Tα χρόνια που έζησα στην Ιταλία, μου χάρισαν φίλους, που ακόμα διατηρώ, γνώρισα μια υπέροχη κουλτούρα και έμαθα απταίστως να μιλώ ως Ιταλίδα. Η εργασιακή μου εμπειρία μεγάλη, σε πολυεθνικές και στα ΜΜΕ. Ανήσυχη λόγω χαρακτήρα, παρακολούθησα πολλά σεμινάρια Ψυχολογίας στο Deeree College of Athens, ελπίζοντας ότι θα καταλάβω καλύτερα τους ανθρώπους αλλά και μένα την ίδια. Πολλά από αυτά που έμαθα στα σχολεία αλλά και στον στίβο της ζωής, προσπαθώ να τα εφαρμόσω στα δύο μου παιδιά. Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε αποτυγχάνοντας παταγωδώς. Ο αθλητισμός εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Από μικρή αθλήτρια στον Αθλητικό Σύλλογο Φιλοθέης, μετέπειτα στην Κηφισιά στο Ζηρίνειο επιδόθηκα σε διαφορετικά αθλήματα. Εδώ και έξη χρόνια είμαι μέλος του Συλλόγου Bowling Κηφισιάς με ενεργή αθλητική δράση.
Τζώρτζια Βρεττού
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ