«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», ένα απ’ τα πιο αγαπημένα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία για μικρούς και μεγάλους, έχει γίνει ένα υπέροχο ταινιάκι 30 λεπτών.

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, κάθε φορά που βγαίνει έξω και κοιτάζει στον ουρανό, ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστέρι. Ο παππούς του, προσπαθεί συνεχώς και με γλυκό τρόπο να τον πείσει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όμως, ενώ βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του ένα υπέροχο ασημένιο αστέρι. Η πορεία του προς την κορυφή του δέντρου προκειμένου να αγγίξει το αστέρι και να πραγματοποιήσει το όνειρό του, είναι δύσκολη και γεμάτη περιπέτειες.  Τα στολίδια του δέντρου και ο γάτος του σπιτιού κάνουν τα πάντα για να του αλλάξουν τα σχέδια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τρωκτικούλης, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Και που ξέρουμε… ίσως τελικά να τα καταφέρει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί τα παιδιά, θεωρούν πως τίποτε δεν είναι αδύνατον αν το πιστέψεις. Και μάλλον έχουν δίκιο.

Καλά Χριστούγεννα!

YouTube Preview Image

Σενάριο: Ευγένιος Τριβιζάς.
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ράππας, Άγγελος Ρούβας.
Μουσική-τραγούδια: Πλάτων Ανδριτσάκης, Νίκος Παπαδογούλας.
Φωνές: ο μικρός Χρήστος Τζαμαργιάς και οι ηθοποιοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ματίνα Ντούσκου, Δημήτρης Βέργαδος.