Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

κέικ με μπανάνα και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Κακά τα ψέματα. Το ξέρουμε όλοι.

Όσες συνταγές και να φτιάξουμε, όσες εναλλακτικές επιλογές κι αν θέλουμε να έχουμε (και καλά κάνουμε) το κέικ δεν μπορεί να λείψει για καιρό από κανένα σπίτι. Μπορεί να αλλάζει λίγο από γενιά σε γενιά, να διαμορφώνεται ανάλογα με τις τάσεις, τα γούστα μας ή τα γούστα των παιδιών μας, αλλά είναι πάντα εκεί · στο κέντρο της κουζίνας διαθέσιμο για όλους κάθε στιγμή της ημέρας. Νομίζω ότι το κέικ έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα να σου θυμίζει με την μυρωδιά και τη ζεστασιά του την αξία της οικογένειας και της όμορφης ρουτίνας…

Η παρακάτω συνταγή είναι λίγο διαφορετική από το συνηθισμένο κέικ και μπορείτε να το δώσετε για κολατσιό στα παιδιά αλλά και δικό σας.

Το σίγουρο είναι ότι θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

1 φαρίνα (500 γρ.)
50 γρ. κακάο
3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
100 ml λάδι
100 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml πετιμέζι, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
50 γρ αμύγδαλα, καρύδια ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας, χοντροκομμένα (μπορείτε να βάλετε και σταφίδες)
100 γρ σοκολάτα υγείας, χοντροκομμένη

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη φαρίνα και το κακάο.
2. Με ένα πιρούνι λιώνετε τις μπανάνες και τις αφήνετε στην άκρη.
3. Σε άλλο μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το λάδι, το πετιμέζι (ή το μέλι) και ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε τις λιωμένες μπανάνες, την σοκολάτα υγείας και τα καρύδια.
4. Ενώνετε τα μείγματα.
5. Ανακατεύετε πολύ καλά ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
6. Βάζετε το μείγμα σε φόρμα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές, εδώ

Διαβάστε περισσότερα

Best of network