Κεφτεδάκια μπακαλιάρου έτοιμα σε 15 λεπτά

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου

25η Μαρτίου αύριο και εννοείται πως ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά δεν γίνεται να λείπει από το τραπέζι σου!

Αν, όμως, τα παιδιά σου δεν ξετρελαίνονται στην ιδέα να φάνε τον μπακαλιάρο στην παραδοσιακή – κλασική του μορφή  (όπως και τα δικά μου) δοκίμασε αυτά τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου που γίνονται μέσα σε 15 λεπτά. Μπορείς να τα συνοδέψεις με πουρέ πατάτας ή γλυκοπατάτας για τα παιδιά και με σκορδαλιά για εσάς!

Δες την εύκολη συνταγή:

Υλικά

250γρ φιλέτο μπακαλιάρου

5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

άνηθο

1 μεγάλη πατάτα βραστή

αλάτι

πιπέρι

αλεύρι για το πανάρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λεμόνι για το τέλος

Εκτέλεση

1. Σε ένα μίξερ βάζουμε τις φέτες του ψωμιού, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, την βρασμένη πατάτα και το αλατοπίπερο.

2. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.

3. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε πολύ μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα.

4. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει το ψάρι σε όλο το μείγμα.

5. Πλάθουμε μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

6. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 5-7’ μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

7. Ρίχνουμε χυμό μισού λεμονιού στα κεφτεδάκια μπακαλιάρου και τα σερβίρουμε με σκορδαλιά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές!

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε περισσότερα

Best of network