Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι | Ένας τέλειος και υγιεινός συνδυασμός

Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι

Ταχίνι και πορτοκάλι, ένας τέλειος συνδυασμός.

Αν είσαι λάτρης των κέικ ή θέλεις ένα γλυκό που να διατηρείται για μέρες αλλά και να είναι νόστιμο και χορταστικό, το συγκεκριμένο γλύκισμα είναι η ιδανική επιλογή.

Παρακάτω θα βρεις μια συνταγή με τον πιο τέλειο συνδυασμό γεύσεων, ταχίνι και πορτοκάλι.

Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι

Υλικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περιπου πορτοκάλια)
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλι
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. κράμπερι
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενείς, παχύρευστος χυλός και
  • προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες, τα κράμπερι και τα καρύδια.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Εγώ χρησιμοποιήσα φόρμα σιλικόνης για μεγαλύτερη ευκολία.
  • Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά.
  • Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Τip: Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και ταχίνι

Δείτε περισσότερες συνταγές του Γαβριήλ Νικολαϊδη, εδώ

Διαβάστε περισσότερα

Best of network