Οι 15 καλύτερες συμβουλές που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας

καλύτερες συμβουλές

8. Μάθε να διαχειρίζεσαι το στρες σου.

Το στρες είναι η φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού όταν αισθάνεται ότι απειλείται. Το στρες μπορεί να είναι αντικειμενικό (π.χ., απολύθηκα, δεν έχω εισόδημα) ή υποκειμενικό (φοβάμαι ότι θα απολυθώ). Το στρες είναι κακός σύμβουλος μακροπρόθεσμα, αφού δε σε αφήνει να πάρεις καλές αποφάσεις και υπονομεύει την ψυχική και σωματική σου υγεία, καθώς και την ποιότητα ζωής σου. Διάλεξε κάποια μέθοδο διαχείρισης του στρες που σου ταιριάζει και άρχισε να την εξασκείς τακτικά.

9. Εξάσκησε τον μυ της συμπόνιας.

Μάθε να συμπονάς τον ίδιο σου τον εαυτό, να του μιλάς όμορφα και να μην τον κακομεταχειρίζεσαι. Προσπάθησε να δείξεις κατανόηση και συμπόνια για τους άλλους, ειδικά αυτούς οι οποίοι σε ζορίζουν ή δεν καταλαβαίνεις την οπτική τους γωνία.

10. Να αγαπάς τη γνώση και πάντα να μαθαίνεις κάτι καινούργιο.

Όσο μαθαίνεις τόσο βελτιώνεσαι, ακόμα και αν είναι κάτι μικρό. Όσο μαθαίνεις μένεις νέος στην ψυχή!

11. Μάθε να αγαπάς το υγιεινό φαγητό.

Στην αρχή δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να επανεκπαιδεύσεις τον οργανισμό σου, αλλά καθώς τρέφεσαι σωστά θα δεις τη διάθεση σου να βελτιώνεται, την ενέργεια σου να αυξάνεται και την ποιότητα της ζωής σου να καλυτερεύει.

12. Μάθε να κινείσαι, να αθλείσαι και να μη κάνεις καθιστική ζωή.

Η φυσική κίνηση, ξεκινώντας από το απλό περπάτημα μέχρι τον αθλητισμό, προσφέρει  τεράστια οφέλη στο σώμα, την υγεία, τον εγκέφαλο και την ψυχή. Βάζοντας κίνηση στη ζωή σου προσθέτεις χρόνια, ποιότητα αλλά και χαρά στη ζωή σου.

13. Καλλιέργησε τις φιλίες σου με θετικούς ανθρώπους.

Βγάλε τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου, τα άτομα που σου ρουφάνε την ενέργεια, σε ζηλεύουν ή απλώς δεν έχουν τίποτα θετικό να προσφέρουν πέρα από αρνητισμό. Να είσαι κι εσύ θετικός άνθρωπος και καλός φίλος.

14. Μάθε να απολαμβάνεις το παρόν σου.

Δώσε προσοχή στο τι γίνεται αυτή τη στιγμή, στο πώς είναι η ζωή σου τώρα και ζήσε την, απόλαυσε τα καλά της στοιχεία και νιώσε ευγνωμοσύνη που υπάρχουν, ακόμα και αν θεωρείς ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα και θα έπρεπε να γίνουν πολλές αλλαγές. Μάθε να εκτιμάς και να χαίρεσαι με τα μικροπράγματα. Αυτά μετράνε!

15. Βάλε την αγάπη στη ζωή σου και κάνε την οδηγό.

Να αγαπάς τον εαυτό σου, τους δικούς σου ανθρώπους, τους φίλους και τους γνωστούς σου. Να αγαπάς τη φύση, τα ζώα, τα φυτά, το περιβάλλον, να νοιάζεσαι για τους γύρω σου και να μην εστιάζεις όλη την ώρα στον εαυτούλη σου. Δώσε απλόχερα αγάπη και δέξου την αγάπη που σου δίνουν.

Γιατί εστιάζω τόσο πολύ στην αγάπη; Επειδή όταν τα τέσσερα παιδιά μου ήρθαν στη ζωή μου, αυτή η απέραντη, ατελείωτη, άνευ όρων αγάπη προς αυτά με άλλαξε σαν άνθρωπο και έκανε τη ζωή μου καλύτερη (παρά τις όποιες πρακτικές δυσκολίες) σε βαθμό που δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ.

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές στα 2 βιβλία της Δρ. Βάρβογλη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις mamaya από τη νέα σειρά με τίτλο «Καταπληκτική μαμά».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network