Onward: Η πρώτη ταινία της Disney με ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

Disney με ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

Η Disney παρουσιάζει τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων στο Onward της Pixar

Οι ομοφυλόφιλοι χαρακτήρες υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό σε πολλές ταινίες του Disney ακόμα κι αν δεν είχαν ποτέ “ταυτοποιηθεί” ως LGBTQ+. Σίγουρα, η Disney μπορεί να αρνηθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο ότι ο Li Shang στην Mulan είναι ένα bisexual σύμβολο, ωστόσο οι ομοφυλόφιλοι γνωρίζουν την αλήθεια. Η ίδια συζήτηση, έχει υπάρξει και για άλλους χαρακτήρες «κακών» της Disney όπως η Ursala από τη «Μικρή Γοργόνα» και τον Scar από το Lion King.

Εδώ και λίγο καιρό η Disney προσπαθεί – αλλά αποτυγχάνει – να εισάγει μερικούς πραγματικούς LGBTQ+ χαρακτήρες, όπως το ομοφυλόφιλο ζευγάρι σε μία “αστραπιαία” σκηνή του «Finding Dory» ή τo σχεδόν “αόρατο” ρομαντικό ενδιαφέρον μεταξύ των LeFou και Gaston στο «Beauty and the Beast».

Onward: Η πρώτη ταινία της Disney με ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

Ένας νέος χαρακτήρας της Pixar στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Onward» έρχεται ωστόσο να το αλλάξει αυτό. Η ταινία ακολουθεί δύο αδέλφια-ξωτικά που ζουν σε προάστιο πόλης, τον Ian και Barley (που έντυσαν με τη φωνή τους ο Τομ Χόλαντ και ο Κρις Πρατ), οι οποίοι «έπεσαν» πάνω σε κάποια παλιά μαγικά που χρησιμοποιούν στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν στη ζωή το νεκρό πατέρα τους. Όλο αυτό πηγαίνει ξεκαρδιστικά λάθος και τους βάζει σε μια περιπέτεια γεμάτη ανατροπές. Κάπως έτσι στην ταινία συναντάμε την αστυνομικό Specter, έναν θηλυκό Κύκλωπα με τη φωνή της βραβευμένης ηθοποιού και σεναριογράφου, Lena Waithe.

Onward: Η πρώτη ταινία της Disney με ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

Σε ένα σημείο της ταινίας η αστυνομικός Specter αναφέρει χαλαρά τη σχέση της με μία γυναίκα.

Σταματώντας έναν αγχωμένο οδηγό, προσπαθεί να τον ηρεμήσει με μία δική της αποκάλυψη:

«Η κοπέλα μου με έκανε να τραβάω τα μαλλιά μου» του λέει.

Το περιοδικό Slate που αρχικά «εντόπισε» αυτό το στιγμιότυπο στην ταινία σχολιάζει ότι «η συγκεκριμένη ατάκα δεν είναι ο στόχος της σκηνής. Για την ακρίβεια περνάει τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να την προσέξει κανείς. Αλλά αυτό ακριβώς είναι αυτό που το κάνει να λειτουργεί τόσο καλά. Η ταινία δεν κάνει παύση για να το αφήσει να αφομοιωθεί ή να απομονώσει το στιγμιότυπο με έμφαση. Περνάει απαρατήρητη γιατί σε αυτόν τον κόσμο είναι αποδεκτό ως κάτι δεδομένο. Μερικά μωρά έχουν δύο μπαμπάδες και μερικά μωρά έχουν δύο μαμάδες, ακόμα κι αν αυτές οι μαμάδες συμβαίνει να είναι Κένταυροι ή ξωτικά».

Με πληροφορίες από Pride Πηγή: www.lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network