Δεύτερη εγκυμοσύνη vs Πρώτης ανά 3μηνο: Τα καλά, τα λιγότερο καλά και όσα ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη εγκυμοσύνη και τι πρέπει να περιμένεις; Ιδού τα γεγονότα με μπόλικο χιούμορ και μεγάλες αλήθειες.

Πρώτο τρίμηνο: 

-Η στιγμή του τεστ: Χαρούμενη όπως και η πρώτη, ειδικά αν και το δεύτερο παιδί σου ήταν λαχτάρα, επιθυμία και ευχή σου! Θα το κρατήσεις ενθύμιο και βουρ, φύγαμε να βιώσουμε το θαύμα της φύσης για μια ακόμα φορά!

-Το πρώτο τρίμηνο που σε ταλαιπώρησε στην πρώτη εγκυμοσύνη, ίσως να μην σε «χτυπήσει» στη δεύτερη. Μπορεί βέβαια να ισχύει το ανάποδο: Στην πρώτη εγκυμοσύνη να ήσουν μια χαρά περδίκι τους τρεις πρώτους μήνες και στη δεύτερη, να μην σταματούν οι ζαλάδες, οι εμετοί και η αδυναμία.

Αν είσαι στην κατηγορία «την πρώτη φορά έψαχνα τουαλέτα για εμετό, το ίδιο και τη δεύτερη», προετοιμάσου για γλέντια. Αυτή τη φορά θα έχεις και ένα μικρό παιδί να απορεί τι έχει η μαμά του, να την ακολουθεί στην τουαλέτα και να της δημιουργεί μεγαλύτερη ζαλάδα, παρά τα τζιντζερομπισκότα που καταναλώνει!

-Ναι, στο πρώτο τρίμηνο της πρώτης εγκυμοσύνης ήσουν το καλό κορίτσι, το κορίτσι που δεν σήκωνε βάρη, δεν έπαιρνε αγκαλιά άλλα μωρά, γενικά δεν έκανε τίποτα μέχρι να «δέσει» το μωρό. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, έχεις ήδη ένα παιδί το οποίο κάνει τα πάντα και κάνεις κι εσύ μαζί του τα πάντα. Και κάπως έτσι ξεχνάς ναυτίες, αδυναμίες και οι μήνες κυλάνε και η κοιλίτσα σου μεγαλώνει!

-Σκέφτεσαι το φύλο του μωρού! Θα είναι κορίτσι όπως το πρώτο για να παίζουν μαζί ή μήπως αγοράκι για να έχει η μικρή σου έναν αδερφό; Θα έχεις όλα τα ρούχα που χρειάζεσαι ή θα ψάχνεις μπλε ρουχαλάκια; Και πόσα φορέματα δεν ευχαριστήθηκε η μικρή σου και μπορεί να απολαύσει η πιο μικρή σου; Ό,τι κι αν είναι καλοδεχούμενο!

Δεύτερο τρίμηνο:

-Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχες τρία βιβλία για να παρακολουθείς την ανάπτυξη του εμβρύου και γνώριζες λεπτομέρειες που οι γυναικολόγοι ξεχνάνε! Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, όπως σωστά τόνισε και η Mila Kunis, ο κόσμος σε ρωτάει σε ποια εβδομάδα είσαι και εσύ χρειάζεσαι μερικά λεπτά για να απαντήσεις, σημειώνεις με επιμέλεια τα ραντεβού στο γιατρό, για να μην πέσουν πάνω στον παιδίατρο του μεγάλου παιδιού και όχι, ΔΕΝ ξέρεις αν στην εβδομάδα που είσαι το μωρό έχει το μέγεθος ανανά ή γκρέιπφρουτ.

-Στη δεύτερη εγκυμοσύνη έχεις την ευτυχία να ξέρεις από πολύ νωρίςπως τα φτερουγίσματα που νιώθεις είναι το μωράκι σου που κάνει τις πρώτες τους βουτιές στην κοιλιά σου, αξία και συναίσθημα ανεκτίμητο!

-Και ναι, μπορεί ο περίγυρος να μην σε έχει στα ώπα- ώπα όπως στην πρώτη εγκυμοσύνη, αλλά εσύ συνεχίζεις να λάμπεις από ευτυχία και ξέρεις πολύ καλά πως και το παιδί αυτό είναι εξίσου σημαντικό και ευλογημένο.

-Η δε αγωνία σου, πριν από κάθε μεγάλη εξέταση και υπέρηχο είναι το ίδιο μεγάλη με την πρώτη φορά, γιατί ναι, θέλεις ένα υγιές μωρό.

-Η φουσκωμένη σου κοιλιά μεγαλώνει γρηγορότερα από την πρώτη φορά και κρύβεται δυσκολότερα κι εσύ δεν έχεις το στρες να την κρύβεις και την κοιλιά και την εγκυμοσύνη όπως την πρώτη φορά. Το σώμα έχει μνήμη και εσύ νιώθεις έγκυος από πολύ νωρίτερα. Φυσικά μαζί με την κοιλιά, μεγαλώνουν γρηγορότερα και οι πόνοι στη μέση, στο στήθος, οι κράμπες, η μειωμένη ισορροπία και όσα δυσκολέψαν τη ζωή σου και την πρώτη φορά.

-Δεν είσαι η αγχωμένη εγκυούλα της πρώτης φοράς. Προσέχεις και τη διατροφή σου και την καθημερινότητά σου ΑΛΛΑ και baby swimming κάνεις με την κόρη/ γιο σου, και κολυμπάς άφοβα στη θάλασσα και γυμνάζεσαι και δουλεύεις και δεν αφήνεις τους μήνες να κυλάνε με εσένα κολλημένη σε μια πολυθρόνα!

Διάβασε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network