8 σημάδια που δείχνουν πως το παιδί σας έχει κλατάρει από τις πολλές δραστηριότητες

8 σημάδια που δείχνουν πως το παιδί σας έχει κλατάρει από τις πολλές δραστηριότητες

Δεν χρειαζόμαστε πλέον τις έρευνες για να δούμε και μόνοι μας ότι καθημερινά τα παιδιά μας πηγαίνουν από τη μια δραστηριότητα στην άλλη και γενικώς ακολουθούν ένα πρόγραμμα από το οποίο λείπουν οι λέξεις παιχνίδι και ξεκούραση. Είναι λογικό λοιπόν το παιδί κάποια στιγμή να φτάνει στα όριά του. Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν ότι το μικρό μας έχει κλατάρει. Ακολουθούν τα 8 βασικά.

1. Το παιδί αρχίζει να γκρινιάζει ότι δεν θέλει να πάει, για παράδειγμα, στο κολυμβητήριο. Λέει ότι έχει διάβασμα, ότι δεν νιώθει καλά, ότι νυστάζει. Με λίγα λόγια πριν την κάθε δραστηριότητα υπάρχει μια συνεχής μάχη.

2. Είναι διαρκώς  κακόκεφο ή αγχωμένο ή έχει πολλά νεύρα χωρίς εμφανή λόγο.

3. Δεν αναζητά πλέον τις αγαπημένες του λιχουδιές. Αυτό συχνά είναι ένα δείγμα ότι το παιδί έχει χάσει τη χαρά της ζωής.

4. Τρώει στο πόδι ή πολύ γρήγορα γιατί μια άλλη δραστηριότητα το περιμένει και πρέπει να κάνει τα μαθήματά του ή να φύγει με τη μπουκιά στο στόμα.

5. Αν μετρήσετε τις ώρες που το παιδί δεν είναι απασχολημένο με κάτι, θα βρείτε το πολύ μία μέσα στη μέρα.

6. Οι επιδόσεις στο σχολείοι του πέφτουν ακόμα κι αν ασχολείται με τα μαθήματά του. Αυτό δείχνει πως το παιδί είναι κουρασμένο και δεν μπορεί να αποδώσει όπως θα ήθελε.

7. Οι συναντήσεις σας με το παιδί σας είναι μέσα στο αμάξι όταν το παίρνετε και το πηγαίνετε στις δραστηριότητες και πριν τον ύπνο.

8. Έχετε πολύ καιρό να δείτε τους φίλους του. Αυτό σημαίνει πως το παιδί δεν έχει χρόνο (και συχνά ούτε κουράγιο) να συναντήσει τους φίλους του και να περάσει ευχάριστα μαζί τους.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι γονείς σέρνουν τα παιδιά τους από τη μια δραστηριότητα στην άλλη;

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network