Άνοιγμα σχολείων: Οριστικό – Χωρίς υποχρεωτικές μάσκες και χωρίς self test, η εισήγηση της Επιτροπής

Άνοιγμα σχολείων: Οριστικό - Χωρίς υποχρεωτικές μάσκες και χωρίς self test, η εισήγηση της Επιτροπής

Ο κύβος ερρίφθη για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει σήμερα, εισηγήθηκε την επιστροφή στα θρανία χωρίς μέτρα, όπως ισχύει και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

“Θεωρώ πως τα test πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα” είπε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Open.

Για ηπιότερα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία μίλησε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ώστε το “πρώτο κουδούνι” να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα.

“Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα”, δήλωσε, χαρακτηριστικά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

Ερωτηθείσα την Κυριακή στο Open για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι:

“η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία”.

Η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι:

“είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό” ενώ, όπως είπε, “καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά”.

thetoc.gr

Διαβάστε επίσης:

Έχεις συμπτώματα αλλά το self test βγαίνει αρνητικό. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network