Διακόπηκε λειτουργία σχολικής μονάδας στην Αττική λόγω κρουσμάτων – λουκέτο σε 5 σχολεία συνολικά

Διακόπηκε λειτουργία σχολικής μονάδας στην Αττική λόγω κρουσμάτων - λουκέτο σε 5 σχολεία συνολικά

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής θα μείνει κλειστό για 10 ημέρες. Τα πέντε σχολεία που θα μείνουν κλειστά και άλλο ένα στο οποίο κλείνει ένα τμήμα μόνο.

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Παιδείας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βασιλόπουλος είπε ότι το πρώτο κρούσμα στο συγκεκριμένο σχολείο είχε διαπιστωθεί πριν γίνει ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για έναν καθηγητή του Λυκείου. Με την διαπίστωση του πρώτου κρούσματος, είχε ζητηθεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ το σχολείο να κλείσει, καθώς είχαν εκφραστεί φόβοι για ενδεχόμενη διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν καθώς εκτός από τον καθηγητή, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και η Διευθύντρια του σχολείου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, και ενώ το σχολείο ήταν ανοικτό για δύο ημέρες (Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου), αποφασίστηκε το κλείσιμό του.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα μείνουν κλειστές όλες οι τάξεις και όλα τα τμήματα του σχολικού συγκροτήματος. Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο σχολείο της Αττικής που κλείνει λόγω του κορονοϊού.

Kλειστά 5 σχολεία κι ένα τμήμα

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται:

  • 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ έως 27-09-2020
  • 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ έως 27-09-2020
  • 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ έως 27-09-2020, αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ έως 18-09-2020
  • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ έως 18-09-2020
  • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ έως 18-09-2020

Διακόπηκε λειτουργία σχολικής μονάδας στην Αττική λόγω κρουσμάτων - λουκέτο σε 5 σχολεία συνολικά

Πότε κλείνουν σχολεία λόγω κορονοϊού

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και της Πολιτικής Προστασίας, πριν από 10 ημέρες, διακόπτεται η λειτουργία σχολικής μονάδας σε περίπτωση “συρροής κρουσμάτων“. Δηλαδή, εάν εντοπιστούν τρία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα με συμπτωματική ή ασυμπτωματική λοίμωξη στην ίδια σχολική μονάδα εντός διαστήματος 14 ημερών και δεν υπάρχει στενή τους επαφή εκτός σχολείου. Αυτός, σύμφωνα με την ανακοίνωση για τη δημιουργία task force στα σχολεία, είναι ο ορισμός της “συρροής κρουσμάτων”.

Στην περίπτωση αυτή, και ανάλογα με τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής διερεύνησης, θα αποφασιστεί το εύρος εφαρμογής του εργαστηριακού ελέγχου, αλλά και πιθανά η διακοπή λειτουργίας της εκπαιδευτικής μονάδος.

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας ενημερώνει α/ τον Διευθυντή της οικείας Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β/ τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή τον αντικαταστάτη του και γ/ τον ΕΟΔΥ.

Εφόσον αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας Τμήματος ή Τμημάτων του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας, ενημερώνεται ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας και με ευθύνη του οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες.

Επίσης, με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος myschool η πληροφορία για την αναστολή αυτή.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network