Δημοτικό σχολείο στη Βαλτιμόρη: Αντί τιμωρίας, διαλογισμός

Διαλογισμός

Σε ένα σχολείο της Βαλτιμόρης, το οποίο, κατά τ’ άλλα λειτουργεί όπως όλα τα σχολεία της χώρας, υπάρχει μια διαφορά. Τα παιδιά κάθε πρωί, αντί για προσευχή κάνουν για 15 λεπτά γιόγκα και διαλογισμό.

Οι 300 μαθητές του Δημοτικού σχολείου, δυο φορές την ημέρα συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Mindful moments”, κατά το οποίο μαθαίνουν να αναπνέουν, να χαλαρώνουν το σώμα τους και να συγκεντρώνονται.

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αν δυο παιδιά τσακωθούν μεταξύ τους ή γενικώς υπάρξει μια διαφωνία ή ένταση, δεν οδηγούνται στο γραφείο του διευθυντή αλλά στο δωμάτιο διαλογισμού.

Έναν χώρο γεμάτο με μαξιλάρια σε απαλές αποχρώσεις, και χαλαρό φωτισμό.

Εκεί με τη βοήθεια τεχνικών αναπνοής και διαλογισμού, έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν την γαλήνη μέσα τους και να ξαναβρούν το κέντρο τους. Έπειτα τους ζητούν να εξιστορήσουν τα όσα συνέβησαν. Και τους καλούν να επιλύσουν της διαφορές τους ειρηνικά και μέσω του διαλόγου.

Με την πρακτική αυτή που αγκάλιασαν παιδιά, δάσκαλοι και γονείς στη Βαλτιμόρη, ξεκίνησε ένας ολόκληρος εναλλακτικός κύκλος μαθημάτων και δραστηριοτήτων. Με κέντρο τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον. Τα ποσοστά παραβάσεων και περιορισμών των μαθητών μειώθηκαν σημαντικά. Ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες αυτή η ιδέα να εξαπλωθεί και σε σχολεία σε άλλες πόλεις!

cbsnews.com

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network