5 συμβουλές για να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά τις ψείρες – όχι τους φίλους

μακριά από τα παιδιά τις ψείρες

Επιστροφή στα σχολεία λοιπόν κι επιστροφή και στα… μικρά καθημερινά θεματάκια που πρέπει να προσέξουμε ως γονείς. Ένα από αυτά είναι και το κεφάλαιο ψείρες.

Οι ψείρες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα μικρά παιδιά – ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς. Η εμφάνισή τους είναι συχνά ένας εφιάλτης για εμάς τους γονείς αλλά και μια ιδιαίτερα δυσάρεστη και ενοχλητική εμπειρία για τα παιδιά μας.

Ψυχραιμία. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Αρχικά, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το γεγονός πως το παιδί μας κόλλησε ψείρες δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε. Εξάλλου, όπως ήδη θα ξέρετε, οι ψείρες δεν κάνουν διακρίσεις.

Δεν υπάρχει, όμως, και κανένας λόγος ανησυχίας… Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι για να απαλλαγούμε άμεσα και αποτελεσματικά από αυτούς τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες».

Ας δούμε 5 συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε μακριά τις ψείρες – κι όχι τους φίλους!

1. Ελέγχουμε το τριχωτό της κεφαλής

Η διάγνωση για φθειρίαση δεν μπορεί να γίνει με βεβαιότητα, εκτός και αν εντοπίσουμε μια ζωντανή εν κινήσει ψείρα – ανεξάρτητα από το πόσες κόνιδες υπάρχουν, ή πόσα κρούσματα στο σχολείο ή πόσο έντονη είναι η φαγούρα.

Αυτά που μπορούμε να κάνουμε για έναν αποτελεσματικό έλεγχο είναι τα εξής:

> Ελέγχουμε τακτικά τα μαλλιά του παιδιού. Ιδανικά μία φορά την εβδομάδα.

> Έχουμε πάντα κατά νου ότι η παρουσία ψειρών δεν προκαλεί πάντα και αμέσως φαγούρα, μπορεί να επέλθει και διάστημα ενός μήνα μέχρι να παρουσιαστεί αυτό το σύμπτωμα.

> Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξουμε το κεφάλι για ψείρες είναι η χρήση χτένας ειδικά σχεδιασμένης για αυτό το σκοπό, ιδανικά σε λευκό χρώμα για εύκολη ορατότητα και με απόσταση δοντιών όχι μεγαλύτερη των 0.3 χιλιοστών προκειμένου να παγιδευτούν οι ψείρες.

> Το χτένισμα των μαλλιών όταν είναι βρεγμένα ή μετά την εφαρμογή μαλακτικού, κάνουν τη διαδικασία πιο άνετη.

> Εννοείται πως ο καλός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και διευκολύνει την όλη διαδικασία.

> Ο έλεγχος για ψείρες δεν θα έπρεπε να θεωρείται δύσκολη υπόθεση, αποτελεί απλά μέρος της καθημερινής προσωπικής υγιεινής σε μια οικογένεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών ή το λούσιμο των μαλλιών. Καλό θα είναι να τον εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα!

2. Πως να… ξεφορτωθούμε τις ψείρες της κεφαλής

Αν βρείτε ζωντανές ψείρες, πρώτον, μην ανησυχήσετε. Δεύτερον, ψυχραιμία. Τρίτο και βασικότερο: Οι ψείρες της κεφαλής είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μας και δεν πρέπει να μας προκαλεί αμηχανία, πανικό ή ντροπή.

Αρχικά, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα αντιφθειρικά προϊόντα και τα ειδικά χτενάκια. Έπειτα από αρκετό ψάξιμο, η δική μας επιλογή είναι τα προϊόντα Hedrin. Τα προϊόντα Hedrin είναι διαθέσιμα μόνο στα φαρμακεία, είναι πατενταρισμένα και τα προτιμούμε γιατί:

  • Έχουν δείξει αποτελεσματικότητα στις κλινικές δοκιμές
  • Έχουν ένα φυσικό τρόπο δράσης στον οποίο δεν μπορούν να αποκτήσουν ανθεκτικότητα οι ψείρες
  • Δεν απαιτούν επίπονο χτένισμα για να δράσουν
  • Είναι φιλικά προς το δέρμα
  • Δεν έχουν άσχημη μυρωδιά και δεν περιέχουν ουσίες που διεγείρουν το άσθμα
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εγκυμοσύνη και σε μωρά από 6 μηνών

Καταρχάς, εννοείται πως κάνουμε χρήση αντιφθειρικού μόνο αν κατά τον έλεγχο έχει βρεθεί μια ζωντανή, κινούμενη ψείρα – ποτέ απλά «έτσι, για να υπάρχει». Όπως καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή και να διασφαλίσετε ότι η θεραπεία θα παραμείνει στο κεφάλι του παιδιού για τον προτεινόμενο χρόνο. Φροντίστε επίσης να κρατήστε τη λοσιόν μακριά από τα μάτια και το πρόσωπο του παιδιού.

Αν το παιδί σας, λοιπόν, κολλήσει ψείρες, μην ουρλιάξετε, μην το κατηγορήσετε, μην απελπιστείτε, μην το κουρέψετε με την ψιλή. Ρίξτε μια ματιά στα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για κάθε περίσταση:

Αντιμετώπιση

Hedrin Solution.

5 συμβουλές για να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά τις ψείρες - όχι τους φίλους

Ένα πατενταρισμένο προϊόν που περιέχει δύο σιλικόνες που είναι απολύτως ασφαλείς για τη μαμά και το παιδί ακόμα και για μωρά από 6 μηνών. H λοσιόν δρα σε 1 ώρα και πρέπει να επαναλάβετε την εφαρμογή μετά από 7 ημέρες για τυχόν αυγά που στο μεταξύ εκκολάφθηκαν. Αν θέλαμε να περιγράψουμε με μια λέξη το Hedrin Solution, αυτή θα ήταν… η σιγουριά.

Hedrin Plus.

5 συμβουλές για να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά τις ψείρες - όχι τους φίλους

Ένα προϊόν που το έχουμε αγαπήσει για την ταχύτητα αλλά και την αποτελεσματικότητά του! Ιδανικό για ανυπόμονα παιδάκια (και γονείς) που δρα σε μόλις 15 λεπτά! Κλινικά αποδεδειγμένο ότι σκοτώνει τις ψείρες και τα αυγά. Η δεύτερη εφαρμογή γίνεται μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο. Το βρίσκετε σε gel spray.

Hedrin Treat & Go.

5 συμβουλές για να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά τις ψείρες - όχι τους φίλους

Must-have προϊόν για την επιστροφή στο σχολείο. Η εύκολη και σωτήρια λύση, ιδανική για παιδιά που θέλουν απλά να βγουν έξω και να παίξουν. Όταν στεγνώσει, παραμένει στα μαλλιά των παιδιών ενώ παίζουν, πηγαίνουν στο σχολείο ή κοιμούνται. Η σύνθεσή του έχει σαν βάση το νερό και ξεβγάζεται εύκολα, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Απαιτούνται δύο εφαρμογές σε διάστημα 7 ημερών.

3. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ελέγχου

Αφού εφαρμόσουμε το αντιφθειρικό προϊόν, ακολουθεί ένα τελευταίο, αλλά σημαντικό βήμα. Είναι ώρα να επαναλάβουμε τη διαδικασία ελέγχου.

> Ελέγχουμε ότι όλες οι ψείρες της κεφαλής έχουν φύγει σε διάστημα 2-3 ημερών μετά την τελευταία εφαρμογή ώστε να ολοκληρωθεί η αγωγή.

> Εάν οι οδηγίες του προϊόντος ορίζουν ότι χρειάζεται δεύτερη εφαρμογή, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για δεύτερη φορά, επτά ημέρες μετά την πρώτη, προκειμένου να ξεφορτωθούμε τυχόν ψείρες που έχουν εκκολαφθεί στο μεσοδιάστημα.

> Συνεχίζουμε να ελέγχουμε για ψείρες σε τακτά διαστήματα μιας εβδομάδας.

4. Προσθέτουμε στην backtoschool λίστα αγορών ένα προϊόν για προστασία από τις ψείρες

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίσουμε από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας σχολικής χρονιάς να προμηθευτούμε το κατάλληλο προϊόν για προστασία από τις ψείρες. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να μη χρειαστεί να περάσετε όοοοοοολα αυτά που αναφέραμε παραπάνω ή να μην τα ΞΑΝΑπεράσετε.

Εκτός αυτού, εφαρμόζοντας το κατάλληλο προϊόν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν το παιδί σας αγκαλιάζει τα άλλα παιδάκια, ανταλλάζουν αντικείμενα, ή παίζουν ανέμελα ακουμπώντας τα κεφαλάκια τους. Εξάλλου, είναι παιδιά, αυτά πρέπει να κάνουν.

Πρέπει να κρατήσουμε μακριά τις ψείρες – όχι τους φίλους.

Αν το ιδιαίτερο άρωμα είναι κάτι που σας ανησυχεί, υπάρχει λύση και γι’ αυτό.

5 συμβουλές για να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά τις ψείρες - όχι τους φίλους

Υπάρχουν πλέον προϊόντα που όχι απλώς δεν έχουν δυσάρεστη οσμή, αλλά μυρίζουν και εκπληκτικά. Ένα τέτοιο προϊόν με υπέροχο άρωμα μάνγκο -πορτοκάλι είναι το πραγματικά σωτήριο Hedrin Protect & Go, ένα σπρέι conditioner, εύκολο στη χρήση και κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά στην προστασία ενάντια στις ψείρες σταματώντας τον κύκλο ζωής τους και εμποδίζοντας την ανάπτυξη και την εξάπλωσή τους. Αν μάλιστα έχετε παιδάκι με μακριά μαλλιά είναι φοβερά βοηθητικό και στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών! 2 σε 1!

Αν όση ώρα διαβάζετε αυτό το post νιώθετε μια φαγούρα, μην ανησυχείτε, το ίδιο κι εμείς – μάλλον είναι ψυχολογικό! Βέβαια καλού-κακού, ρίξτε και μια ματιά ο ένας στον άλλον…

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network