Κεραμέως για το φιάσκο με τις μάσκες: Θα δοθούν μιας χρήσης στους μαθητές μέχρι να αποκατασταθεί το λάθος

μάσκες μιας χρήσης

Η ΚΕΔΕ έχει φροντίσει να δοθούν μάσκες μιας χρήσης” – “Περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία” δηλώνει η Νίκη Κεραμέως.

Μάσκες μιας χρήσης θα διανεμηθούν στους μαθητές που πήραν χθες κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντί για τις κανονικές, τις μάσκες με διαστάσεις XXL.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι δρομολογείται η χορήγηση των μασκών μιας χρήσης από την ΚΕΔΕ:

Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πήγε πολύ καλά, αλλά υπήρξαν και αστοχίες. Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή“, είπε.

“Η ΚΕΔΕ που έχει συντονίσει την προσπάθεια είχε φροντίσει να δοθούν μάσκες μιας χρήσης όπου δεν υπήρχαν ή όπου δεν δόθηκε η κατάλληλη μάσκα”.

“Περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία”

Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι αναμένεται ότι θα υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία:

“Περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία, όμως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους. Για αυτό κι ελήφθη η απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αν βρεθεί κρούσμα μαθητή, διερευνώνται οι στενές επαφές και με τις οδηγίες που έχει δώσει η Επιτροπή των επιστημόνων κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο”.

Για τους αρνητές της μάσκας

Αναφορικά με τα περιστατικά που κατεγράφησαν χθες με αρνητές της μάσκας, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι κανένα παιδί δε θα μπαίνει στο μάθημα χωρίς μάσκα:

“Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί συνολικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας”.

Αναφερόμενη, τέλος, στον ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού από γονέα στα Χανιά η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι:

Χθες μου αναφέρθηκε ένα περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού στα Χανιά από γονιό που δεν ήθελε τα παιδιά του να φορέσουν μάσκα. Μόλις το έμαθα, τηλεφώνησα στον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και διαβεβαίωσα ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες και αμέσως συντάχθηκε σχετική αναφορά για να εκκινήσει το ίδιο το υπουργείο τις διαδικασίες για όλες τις νόμιμες ενέργειες. Παιδί χωρίς μάσκα δε θα μπαίνει στο μάθημα. Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση προστασίας της δημόσιας υγείας κι έχουμε εκδώσει ξεκάθαρες οδηγίες“.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network