Παιδικό δωμάτιο: 5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

καλύτερο ύπνο

Είναι το παιδικό δωμάτιο ευνοϊκό για τον ξεκούραστο και καλύτερο ύπνο του παιδιού σου;

Από τη Μαίρη Λαγού – Πατρικίου, σύμβουλος παιδικής ηλικίας, διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλο ύπνου, μέλος του IACSC (babysleep.gr)

Η επιστροφή στο σχολείο είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον ύπνου που είναι ευνοϊκό για τον ύπνο χωρίς περισπασμούς. Θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο χώρος είναι απαλλαγμένος από ακαταστασία και είναι ελκυστικός για ύπνο. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αναδιάταξη των επίπλων, την απομάκρυνση παιχνιδιών ή ηλεκτρονικών ειδών και ίσως ακόμη και την ανανέωση της κρεβατοκάμαρας με νέα χρώματα ή κλινοσκεπάσματα. Όταν ο χώρος του υπνοδωματίου είναι φιλόξενος μπορεί πραγματικά να ενθαρρύνει την διαδικασία για ύπνο.

Παιδικό δωμάτιο και καλός ύπνος

Υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία να εξετάσεις όταν κάνεις αυτές τις αλλαγές στο περιβάλλον ύπνου του παιδιού ή του εφήβου:

Ένα σωστό ξυπνητήρι. Ένα ξυπνητήρι μπορεί να δώσει τον έλεγχο των παιδιών και των εφήβων στη ρύθμιση του και το ξύπνημα κάθε πρωί.

Το κρεβάτι. Ο άνετος χώρος με τα κατάλληλα μαξιλάρια και τα κλινοσκεπάσματα μπορούν να κάνουν κάθε χώρο πιο φιλόξενο. Δημιούργησε μια γωνιά για ιστορίες πριν τον ύπνο.

Οι περσίδες ή κουρτίνες συσκότισης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να κοιμηθούν περισσότερο τα πρωινά και έτσι να ξεκουράσουν το σώμα και το μυαλό τους.

Ο λευκός ήχος. Ένα εξαιρετικό εργαλείο αν έχεις παιδί ή έφηβο που μπορεί να’χει πρόβλημα ν’αποκλείσει αυτούς τους εξωτερικούς ήχους και να κοιμηθεί. Ο λευκός ήχος λειτουργεί ως καταπραϋντικός και μπορεί να βοηθήσει να κοιμηθούμε ευκολότερα αν ξυπνήσουμε τη νύχτα.

Εργαλεία προ ύπνου. Μπορεί να είναι μια εφαρμογή διαλογισμού, βιβλία για ανάγνωση, κάρτες γιόγκα ή βαθιάς αναπνοής, ένα περιοδικό ή ίσως ζωγραφική. Έχοντας ένα «ειδικό» καλάθι αυτών των δραστηριοτήτων πριν τον ύπνο είναι ιδανικό για να χαλαρώσεις το σώμα και το μυαλό καθώς ετοιμάζεσαι για ύπνο. Όλοι μας χρειαζόμαστε λίγο ήσυχο χρόνο και χαλάρωση πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι και αν έχεις ορισμένα από αυτά τα εργαλεία έτοιμα δίπλα στο κρεβάτι μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network