Πανελλαδικές «τέλος» – Ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στα ΑΕΙ – ΤΕΙ

Σημαντικό ρόλο για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια θα έχει η Γ’ Λυκειου μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στην Β’ Λυκείου, όπως αναφέρει ο Κώστας Γαβρόγλου.

Σε συνέντευξή του στα Νέα, εξηγεί ότι, από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξαίρεση για ένα μεταβατικό διάστημα τις Ιατρικές Σχολές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία.

Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας λέει όχι στα μη κρατικά ΑΕΙ επικρίνοντας για «ιδεολογική εμμονή» τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του «νεοφιλελεύθερου μοντέλου του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη», ενώ απαντά και στην Ιεραρχία για το ζήτημα των Θρησκευτικών ότι τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας.

Όπως αναφέρει πάντως ο υπουργός «θα αρχίσουμε σε ορισμένα τμήματα να καταργούμε τον κλειστό αριθμό εισακτέων. Θα δημιουργηθούν διετή προγράμματα σπουδών που θα παρέχουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα συνδέονται με τα Επαγγελματικά Λύκεια».

lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network