Υπ. Παιδείας: Με self test θα προσέρχονται οι ανεμβολίαστοι μαθητές στα σχολεία και με εργαστηριακό τεστ οι ανεμβολίαστοι φοιτητές

ανεμβολίαστοι

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα εργαστηριακά τεστ – Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου

Α. Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με:

 • πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή
 • βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή
 • δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα

(σ.σ. το self test για τους μαθητές θα παρέχεται δωρεάν στα φαρμακεία).

Β. Οι φοιτητές, οι καθηγητές των ΑΕΙ και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με:

 • πιστοποιητικό εμβολιασμού,
 • βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
 • βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου

(σ.σ. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα εργαστηριακά τεστ ή θα τα κάνουν στους ανοιχτούς χώρους όπου γίνονται δωρεάν από το δημόσιο”.

Γ. Ο έλεγχος των εγγράφων των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα γίνεται από τους Διευθυντές των Σχολείων ενώ θα λειτουργήσει και ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις.

Δ. Στα Πανεπιστήμια οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν πάνω στο έδρανό τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή το εργαστηριακό τεστ. Παράλληλα θα λειτουργήσει και ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Γ. Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με:

 • τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς,
 • οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης,
 • τις απαραίτητες επαναλήψεις,
 • την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και
 • άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών.

esos.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network