5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Ας είμαστε ειλικρινείς.

Για τα περισσότερα παιδιά τα μουσεία είναι πολλές φορές βαρετά και συχνά δυσανασχετούν όταν πρόκειται να επισκεφτούν κάποιο είτε με το σχολείο, είτε μαζί μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, δεν θα βαρεθούν ούτε λεπτό! Ο μοναδικός τρόπος ξενάγησης, τα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα γεμάτα διασκέδαση παιχνίδια, και φυσικά η συμβολή της τεχνολογίας, δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και μας περιμένει όλους για μια μοναδική διαδραστική εμπειρία!

Στις 17, 18 και 19 Μαΐου επισκεφτείτε το οικογενειακώς και περάστε αξέχαστες στιγμές μαζί!

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να βάλετε αυτή τη βόλτα στην ατζέντα σας:

1. Γιατί σε όλους μας αρέσουν οι ιστορίες

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, αφηγείται ιστορίες.

Ιστορίες επικοινωνίας, που ξεκινούν από τις Φρυκτωρίες, δηλαδή την οπτική αναμετάδοση μηνυμάτων με φλόγες, τον ήχο του κέρατος και φτάνουν στον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία. Μέσα από τις μοναδικές Συλλογές του, ξεδιπλώνεται η εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους τομείς της τεχνολογίας, οι τηλεπικοινωνίες, και παράλληλα παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την Ελλάδα και την ανάπτυξή της.

2. Για να θυμηθούν οι «παλιοί» και να μάθουν οι «νέοι»

5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Μέσα από τα χιλιάδες εκθέματα του Μουσείου, θυμόμαστε την εποχή… προ κινητών και ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο. Βλέπουμε τα σταθερά τηλέφωνα – ξέρετε, εκείνα που είχαμε με τις ώρες κολλημένα στο αυτί μας και πατούσαμε το μηδέν για να καθαρίσει η γραμμή – αλλά και τα πρώτα κινητά τηλέφωνα – τις γνωστές… «παντόφλες». Παράλληλα, τα παιδιά βλέπουν και μαθαίνουν πράγματα που δεν έχουν γνωρίσει.

3. Για την μουσειοπαιδαγωγική δράση «Museum in the Dark»

5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Μια δράση που θα ξετρελάνει κάθε παιδί!

Μία φωσφορίζουσα διαδρομή καλεί τα παιδιά να εξερευνήσουν το μουσείο στο σκοτάδι, με τη βοήθεια των φακών του Μουσείου και των νέων τεχνολογιών. Οι μικροί εξερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν φωσφορίζοντα βιβλία και να γίνουν ήρωες επικοινωνίας με τα…φωτόσπαθά τους! Ποιο παιδί δεν θα ενθουσιαστεί;

4. Για το εικαστικό εργαστήρι «Χρωματίζοντας το Παρελθόν»

5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Εδώ, θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τέσσερις φωτογραφίες από το ψηφιοποιημένο αρχειακό υλικό του μουσείου. Μετά από ανοιχτή συζήτηση για τα στιγμιότυπα που απεικονίζονται,  μπορείτε να δώσετε το δικό σας δημιουργικό στίγμα στις φωτογραφίες με έντονα χρώματα και υλικά. Ο καθένας θα δημιουργεί ένα προσωπικό άλμπουμ, το οποίο θα παίρνει μαζί του ως αναμνηστικό.

5. Για τον ποιοτικό χρόνο που θα περάσετε μαζί ως οικογένεια

Η συγκεκριμένη ξενάγηση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών, είναι μια εμπειρία σχεδιασμένη για όλη την οικογένεια. Μέσα από ένα “ταξίδι“, στο χώρο και το χρόνο, με διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα ψηφιακά μέσα, θα περάσετε όλοι μαζί υπέροχα και θα έχετε αφορμές και ευκαιρίες για συζήτηση και μικρές ιστορίες.

Ζωγραφίστε, δημιουργήστε, εξερευνήστε το παρελθόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών μαζί με τα παιδιά και χτίστε αναμνήσεις που θα θυμούνται με αγάπη όταν μεγαλώσουν και θα επιστρέφουν σ’ αυτές, όταν το έχουν ανάγκη.

Αυτό το τριήμερο λοιπόν, υπάρχει για εσάς ένας ενδιαφέρον προορισμός, γι αυτό βάλτε στο πρόγραμμά σας το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών και δεν θα χάσετε!

Ρίξτε μια ματιά και στο σχετικό teaser:

INFO:

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 09:00-19:00

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του μουσείου είναι δωρεάν.

Κάντε κράτηση στο: www.otegroupmuseum.gr

Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά.

Τ: 210 6201899, 210 6201999

F: 210 8078119 E: otegroup-museum@ote.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network