Άνοιγμα Δημοτικών, Γυμνασίων στις 10 Μαΐου | Κλείνουν στις 11 Ιουνίου, χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις

Άνοιγμα Δημοτικών, Γυμνασίων στις 10 Μαΐου | Κλείνουν στις 11 Ιουνίου, χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις

Ο κύβος ερρίφθη για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων και όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία της 10ης Μαΐου έχει “κλειδώσει”.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ έθεσε την ημερομηνία αυτή ως ορόσημο για το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων στα σχολεία. Σημειώνεται ότι και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει δηλώσει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και έχει ορίσει ως πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 10 Μαΐου, χαρακτηρίζοντας τα self test σημαντικό εργαλείο.

Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα, όπως σημειώνει η Καθημερινή στο ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά, δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων.

Self test υποχρεωτικά και στους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα self test που γίνονται στους μαθητές του Λυκείου, από τα οποία έχουν προκύψει περίπου 2.000 κρούσματα και έχουν κλείσει 160 σχολεία.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% και έχουν κλείσει το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων. Η διαδικασία κρίνεται άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία.

Όπως είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, τα self test θα είναι υποχρεωτικά και στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network