Άνοιγμα σχολείων: Τα δύο πρώτα μέτρα για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Άνοιγμα σχολείων

Κλιμακωτή προσέλευση στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία με μεγάλο μαθητικό πληθυσμό και διαφορετικά διαλείμματα είναι τα δύο πρώτα και βασικότερα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οπότε ανοίγει για πρώτη φορά μετά το lockdown η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Και το άνοιγμα θα γίνει χωρίς εξαιρέσεις καθώς, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, τη Δευτέρα θα ανοίξουν και τα σχολεία της Σητείας Κρήτης παρά την αρχική απόφαση του Δημάρχου να μείνουν κλειστά, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει στην περιοχή αυτή.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται κλιμακωτά και όχι όλοι μαζί.

Το ποια τάξη θα πηγαίνει νωρίτερα και ποια αργότερα θα αποφασίζεται από το κάθε σχολείο και την σχολική επιτροπή. Το μέτρο αυτό θα ισχύει στα σχολεία που έχουν πολλούς μαθητές.
Κάθε τάξη επίσης θα βγαίνει διαφορετικές ώρες για διάλειμμα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
Θα υπάρξει voucher που θα δοθεί σε μαθητές προκειμένου να αγοράσουν υπολογιστή, και να μπορούν πιο εύκολα να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα επαναλειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με συγκεκριμένους κανόνες και οδηγίες:

1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Η επιτροπή των ειδικών ψήφισε κατά πλειοψηφία ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν ακόμα και στους δήμους όπου έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή δεν ήταν ομόφωνη, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Σε αυστηρό lockdown αυτή τη στιγμή είναι: ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα στη Δυτική Αττική, οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας στο Λασίθι, η Νέδα Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της Ροδόπης, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης της Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της Ροδόπης, η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Πότε αποφασίζει η Επιτροπή για Γυμνάσια και Λύκεια

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία, όπως και στα Ειδικά Σχολεία, ανέλαβαν υπηρεσία από σήμερα.

Εξ αποστάσεως άρχισαν σήμερα το πρωί και τα μαθήματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να επανεξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει και να αποφανθεί για το εάν και πότε τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα συνεχιστούν δια ζώσης.

Άκυρη η απόφαση του Δήμου Σητείας

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network