Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και τις πολυαναμενόμενες διακοπές για τους μαθητές που θα απολαύσουν μια ανάπαυλα από τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι διακοπές των Χριστουγέννων διαρκούν από τις 24 Δεκεμβρίου έως και την 7η Ιανουαρίου, η οποία για το 2022 πέφτει Παρασκευή.

Άρα, τα σχολεία θα κλείσουν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και θα ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, έτσι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το Σαββατοκύριακο 8 – 9 Ιανουαρίου.

Υπουργείο Παιδείας: Οι σχολικές αργίες

Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
Καλοκαιρινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι γονείς και μαθητές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πως θα πρέπει να προμηθευτούν τα απαραίτητα self test από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, καθώς ισχύουν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές δικαιούνται να λάβουν 10 δωρεάν self test, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων. Για την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τα Χριστούγεννα, οι μαθητές θα πάρουν καινούργια self test με το νέο έτος.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network