Δερμιτζάκης: “Είναι τραγικό να μιλάμε για χιονοδρομικά κέντρα αντί για σχολεία”.

Παγώνη: Δεν αποκλείεται νέο σκληρό lockdown - Τι είπε για τα σχολεία

Tο άνοιγμα των σχολείων πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα σύμφωνα με τον Μανώλη Δερμιτζάκη

Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα γυμνάσιων και λυκείων, τόνισε ο ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουν οι Αρχές για την άρση του lockdown κατά της διασποράς του κορονοϊου. Μάλιστα έκανε λόγο για τραγικό λάθος ότι γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και όχι για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

«Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία» ανέφερε και συνέχισε: «Έπρεπε να ανοίξει κάτι οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνει με σειρά προτεραιοτήτων», ενώ ανέφερε πως στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα.  Επιπλέον, σημείωσε πως η Ελλάδα πάει καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε και ότι η εστίαση από την στιγμή που ανοίξει με την ίδια ωριμότητα όπως οι άλλες, έξω δηλαδή, δεν είναι δύσκολο να το σκεφτούμε.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε και για τη μετάλλαξη του κορονοϊού. «Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα. Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network