Εκπαιδευτική Αναγέννηση: Ένα σχολείο που προετοιμάζει επιτυχημένα και ευτυχισμένα παιδιά

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Αν ρωτήσεις έναν γονιό τι ονειρεύεται για τα παιδιά του, πώς τα φαντάζεται ως αυριανούς ενήλικες και τι θέλει γι’ αυτά, θα σου απαντήσει πως θέλει να είναι “αυτάρκη και ευτυχισμένα”. Γιατί όλοι οι γονείς αυτό ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας και όλοι το ίδιο λέμε αλλά με άλλες λέξεις.

Πάνω στην αγωνία μας να ωθήσουμε τα μικρά μας προς την επιτυχία και την ευτυχία, αναζητούμε από πολύ νωρίς τα κατάλληλα σχολεία που θα τα βοηθήσουν να ανθίσουν. Να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους και παράλληλα να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη. Αναζητάμε σχολεία μέσα στα οποία το παιδί μας θα νιώθει και θα είναι ασφαλές τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση είναι ένα σχολείο που δημιουργεί όλες εκείνες τις συνθήκες ώστε ένα παιδί να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Και αυτός ο στόχος ξεκινά από τα πρώτα δειλά βήματα του παιδιού στον κόσμο της μάθησης αλλά και της κοινωνικοποίησης που είναι το προνηπιαγωγείο και το νηπιαγωγείο.

Οι δυο αυτές αρχικές βαθμίδες είναι καθοριστικές για τον χαρακτήρα του παιδιού και σε αυτό συνηγορούν μελέτες σύμφωνα με τις οποίες η ηλικία από 0 έως 7 ετών είναι η πιο σημαντική για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ανθρώπου και η εξέλιξη που επιτελείται σε συναισθηματική, κοινωνική, νοητική και κινητική ανάπτυξη θα αποτελέσει τη βάση για την υπόλοιπη ζωή του.

Γι΄ αυτό και η επιλογή του ιδανικού Προνηπιαγωγείου και Νηπιαγωγείου είναι για εμάς τους γονείς μία απόφαση βαρύνουσας σημασίας καθώς η προσχολική του εκπαίδευση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παιδικός σταθμός για φύλαξη του νηπίου αλλά ως το πρώτο σκαλοπάτι για την ακαδημαϊκή του εξέλιξη.

Γιατί το Νηπιαγωγείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχει τα πάντα για το παιδί 

Μην ξεχνώντας πως μιλάμε για τα  καθοριστικά τα πρώτα χρόνια του παιδιού για την εξέλιξή του και τον χαρακτήρα του, το διδακτικό προσωπικό και το άριστο περιβάλλον εκπαίδευσης της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης φροντίζουν ώστε το παιδί να έχει όσα περισσότερα εφόδια γίνεται ώστε ο γονιός να νιώθει καθημερινά περήφανος για εκείνο.

Στην πράξη λοιπόν, τα παιδιά, στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση  μέσα από μια σειρά εξαιρετικών δραστηριοτήτων αξιοποιούν τις δυνατότητες τους και ενεργοποιούν τη δυναμική τους στο μέγιστο.

Εκπαιδευτική Αναγέννηση: Ένα σχολείο που προετοιμάζει επιτυχημένα και ευτυχισμένα παιδιά

Στόχος κάθε δραστηριότητας που γίνεται στο Νηπιαγωγείο είναι:

  • Η ομαλή ένταξη του παιδιού στην πρώτη οργανωμένη κοινωνική ομάδα που συναντά μετά την οικογένεια
  • Η γνωστική, γλωσσική, κοινωνική, συναισθηματική ανάπτυξη όλων των παιδιών
  • Η ενεργητική συμμετοχή όλων των παιδιών
  • Η εισαγωγή του στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση
  • Η ανάπτυξη φαντασίας και δημιουργικότητας και η καλλιέργεια δεξιοτήτων

Πιο συγκεκριμένα το παιδί θα «βουτήξει» στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση και η φαντασία αλλά και η δημιουργικότητά του θα καλλιεργηθούν, ενώ παράλληλα θα μπορεί να αναπτύξει την ικανότητα της ομιλίας αλλά και το να ακούει. Η Σχολική Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει σταθμό για εκείνο, καθώς θα συστηθεί με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και των ιστοριών. Θα ακούει κείμενα, θα παρεμβαίνει με σχόλια και ερωτήσεις και θα γίνει η πρώτη γνωριμία του με τις λέξεις και τα γράμματα.

Εκπαιδευτική Αναγέννηση: Ένα σχολείο που προετοιμάζει επιτυχημένα και ευτυχισμένα παιδιά

Έτσι, σιγά σιγά,  θα μάθει να γράφει το όνομά του, να δημιουργεί τα πρώτα του κείμενα, αλλά και να «διαβάζει» τον Χάρτη της Ελλάδας και τον Παγκόσμιο Χάρτη.  Θα μάθει τις βασικές αρχές των μαθηματικών όπως και  να συγκεντρώνεται και να ακολουθεί τους κανόνες ενός σχολείου.

Όμως, επειδή πάνω απ’ όλα είναι παιδί, μέσα από παιχνίδια, μουσικοκινητική αγωγή αλλά και εικαστικά εργαστήρια θα καλλιεργήσει τα ταλέντα του, ενώ μέσα από τα αθλήματα, θα αναπτύξει τις ικανότητές του, το πνεύμα ευγενούς άμιλλας και το «ευ αγωνίζεσθαι». Μερικά ακόμη από τα τμήματα που θα παρακολουθήσει είναι η ρομποτική, τα αγγλικά, η θεατρική αγωγή και το σκάκι.

Η “πρώτη γνωριμία” του παιδιού με τη σχολική ζωή γίνεται ακόμα πιο όμορφη μέσα από συμμετοχή του σε θεατρικά, δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εθνικές εορτές αλλά και χριστουγεννιάτικα bazaar αλλά και εξαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, καταξιωμένους επαγγελματίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωριμία με τα Επαγγέλματα».

Εκπαιδευτική Αναγέννηση: Ένα σχολείο που προετοιμάζει επιτυχημένα και ευτυχισμένα παιδιά

Επιπλέον στο Νηπιαγωγείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τα ερεθίσματα έρχονται και από καταπληκτικές δραστηριότητες εκτός σχολείου, καθώς κάθε μήνα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα και χώρους πολιτισμού.

Είναι βέβαιο ότι κάθε γονιός θέλει για το παιδί του ό,τι καλύτερο. Και πιο συγκεκριμένα ένα σχολείο που θα κάνει τα παιδιά να ανθίζουν και τους γονείς υπερήφανους.

INFO:

Λειτουργούν όλες οι βαθμίδες Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE
Πληροφορίες – Εγγραφές: Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, Τ.Κ. 19014

Τηλ. 22950 – 29840, info@anagennisi.edu.gr, www.anagennisi.edu.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network