Εγγραφή στον παιδικό σταθμό: 3 καλοί λόγοι να το κάνεις τώρα

Εγγραφή στον παιδικό σταθμό

Συνήθως η εγγραφή στον παιδικό σταθμό γίνεται το φθινόπωρο. Διάβασε εδώ γιατί έγραψα την κόρη μου στον παιδικό σταθμό μετά το Πάσχα.

Μπορεί ο συνηθισμένος χρόνος για την εγγραφή στον παιδικό σταθμό να είναι ο Σεπτέμβριος, σκέψου όμως μήπως τώρα -ή μετά το Πάσχα- θα ήταν καλύτερη στιγμή.

Γιατί έκανα την εγγραφή στον παιδικό σταθμό τώρα

Το πρώτο μου παιδί ξεκίνησε παιδικό σταθμό «κανονικά», δηλαδή 1η Σεπτεμβρίου. Μαζί με πολλά άλλα παιδάκια που αποχωρίζονταν όλα τους για πρώτη φορά τη μαμά και το σπίτι τους. Το αποτέλεσμα νομίζω ήταν άγχος του αποχωρισμού επί 15, όσα περίπου ήταν τα παιδάκια στο καινούργιο τμήμα του παιδικού σταθμού.

Γι’ αυτό, με την κόρη μου δεν περίμενα να έρθει το φθινόπωρο για να κάνω την εγγραφή στον παιδικό σταθμό.

Αντίθετα, διάλεξα την άνοιξη, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα. Θα σου πω τους δικούς μου λόγους κι αν έχεις κάποιους να συμπληρώσεις ή να συζητήσουμε, πολύ ευχαρίστως.

#1

Τα παιδάκια στην τάξη της είχαν ήδη προσαρμοστεί στο πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και δεν έκλαιγαν ζητώντας τη μαμά τους. Έτσι ήταν πιο πιθανό και το δικό μου το παιδί να «αντιγράψει» αυτή τη συμπεριφορά.

#2

Αφού η ομάδα είχε βρει ήδη το ρυθμό της, οι νηπιαγωγοί είχαν περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με τη μικρή μου που ήθελε λίγο παραπάνω προσοχή για να προσαρμοστεί ομαλά.

#3

Ήξερα ότι θα είχαμε ιώσεις, αλλά σίγουρα θα ήταν λιγότερες από εκείνες του φθινοπώρου. Έτσι το ανοσοποιητικό της θα είχε λίγο παραπάνω χρόνο να προσαρμοστεί και να δυναμώσει σταδιακά.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network