Έτσι θα είναι τα δωρεάν εξ’ αποστάσεως μαθήματα για Δημοτικά και Γυμνάσια [εικόνες]

εξ' αποστάσεως μαθήματα

Από σήμερα οι μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, θα μπορούν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα.

Οι μαθητές από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον από την Αττική, θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν, μέσω του συνδέσμου www.brainy.gr .

Έτσι θα είναι τα μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας αναζητά τρόπους για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, κυρίως για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, στο ενδεχόμενο που κριθεί απαραίτητη η παράταση του “λουκέτου” στα σχολεία λόγω του κορονοϊού.

Η υπουργός έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των πανελλαδικών εξετάσεων για τον Ιούλιο και συρρίκνωση της ύλης καθώς η εξεταστέα ύλη δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθεί εάν τα σχολεία μείνουν κλειστά για μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων διάστημα.

Για το θέμα αυτό η υπουργός Παιδείας δήλωσε:

“Aν τα σχολεία κλείσουν για 2 με 3 εβδομάδες, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα”. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως “αν υπάρχει παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν για αργότερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, δηλαδή για τον Ιούλιο”.

“Εάν μιλάμε για αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 2 με 3 εβδομάδες, τότε τα μαθήματα θα αναπληρωθούν με αναμόρφωση των ωρών διδασκαλίας και περικοπή περιπάτων”, ανέφερε η υπουργός σημειώνοντας ότι μελετώνται τα εξής μέτρα:

Η μείωση της διδακτέας ύλης

Μείωση της διδακτικής ώρας από 45 σε 35 λεπτά

Κατάργηση των περιπάτων

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη παροχής των εκπαιδευτικών υπηρεσιών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δήλωσε:

“Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και δημιουργεί συνεργασίες ευθύνης, με στόχο να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της δημόσιας υγείας, αφετέρου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές όχι μόνον της Αττικής, αλλά όλης της Ελλάδος, να έχουν πρόσβαση για όσο διάστημα τα σχολεία τους είναι κλειστά, σε υπηρεσίες εκπαίδευσης στον χώρο τους.

Εύχομαι πραγματικά να ανταποκριθούν και άλλες επιχειρήσεις σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς που απευθύναμε. Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Αντίθετα, θέλουμε να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία.”

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network