Έβαλαν μπαλάκια τένις στις καρέκλες για να βοηθηθούν παιδιά με διάσπαση προσοχής

Έβαλαν μπαλάκια τένις στις καρέκλες για να βοηθηθούν παιδιά με διάσπαση προσοχής

Μια υπέροχη πρωτοβουλία της δασκάλας Χριστίνας Καλούδη που δημοσίευσε η σελίδα Daskalopedia

Δείτε την ανάρτηση

Και στην Ελλάδα λοιπόν! Χθες ανέβηκε ανάρτηση με εικόνα παρόμοια με την παρακάτω, από κυπριακό σχολείο όμως.

Εν τέλει αυτή η μέθοδος για τη μείωση θορύβου έχει εφαρμοστεί και εδώ, με χορηγία από το e-tennis, συγκεκριμένα σε τάξη του Πειραματικού Δημοτικού του ΑΠΘ! Η δασκάλα με την έμπνευση είναι η Christina Kaloudi, από την οποία και η φωτογραφία, την ευχαριστούμε και μπράβο της!

Αυτά τοποθετούνται για να βοηθηθούν παιδιά με διάσπαση ή κάποιες αναπτυξιακές διαταραχές και ενδεχομένως δεν αντέχουν τον ξαφνικό ενοχλητικό ήχο του να σέρνεται μια καρέκλα στο πάτωμα και να τρίζει. Επιπλέον προκαλείται έτσι και μία γενικότερη μείωση θορύβου από την οποία επωφελείται όλη η τάξη (αλήθεια, πόσες φορές έχουμε κάνει παρατηρήσεις για αυτό όταν κάνουν έτσι φασαρία εν μέσω απόλυτης ησυχίας;). Συμπερίληψη και ενδιαφέρον για όλους τους μαθητές, στη πράξη!

Εντύπωση προκαλεί πάντως που μέχρι σήμερα δεν έχει απασχολήσει ποτέ κανέναν υπεύθυνο το θέμα του εσωτερικού θορύβου στα σχολεία. Καλά τα διπλά παράθυρα όπου μπαίνουν αλλά τι γίνεται εντός αιθουσών; Στις προδιαγραφές που θέτει το κράτος προς τους κατασκευαστές σχολικών εξοπλισμών, δεν λέει π.χ. κάπου να υπάρχουν και καρέκλες/θρανία με κάτι μαλακό από κάτω (όχι μπάλες τέννις προφανώς). Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα περισσότερα κράτη…

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network