Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη έχουν σταθεί με υπευθυνότητα απέναντι στην πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κόσμος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τελειοποιώντας το σύστημα διδασκαλίας εξ αποστάσεως που λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στο σχολείο.

Φροντίζουμε ώστε οι μαθητές όλων των βαθμίδων, παρά την αδυναμία προσέλευσης στην τάξη, να διατηρήσουν την απαιτούμενη επαφή με το σχολείο και να προχωρήσουν στα μαθήματά τους.

Συγκεκριμένα:

· Οι μαθητές Νηπιαγωγείου λαμβάνουν 2 φορές την εβδομάδα νέες αποστολές που πρέπει να υλοποιήσουν.

· Οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού λαμβάνουν καθημερινά, μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας, επαναληπτικές ασκήσεις σε Μαθηματικά, Γλώσσα και Αγγλικά. Αντίστοιχα, οι μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού λαμβάνουν καθημερινά ύλη στα iPads τους, για τα μαθήματα Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία και όλες τις Ξένες Γλώσσες. Η ύλη περιλαμβάνει υλικό μελέτης, διαδραστικές ασκήσεις και φύλλα εργασίας. Οι δάσκαλοί τους δέχονται απορίες των μαθητών και διορθώνουν τις εργασίες τους μέσω της πλατφόρμας.

· Οι μαθητές του Γυμνασίου έχουν προεγκατεστημένες στις ταμπλέτες, που δίνονται από το σχολείο δωρεάν στην αρχή της σχολικής χρονιάς, εφαρμογές για βιντεομαθήματα καθώς και ασκήσεις για τα περισσότερα μαθήματα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανάθεσης εργασιών από απόσταση καθώς και η διόρθωση τους.

· Οι μαθητές του Λυκείου λαμβάνουν καθημερινά υλικό σε ψηφιακή πλατφόρμα με προθεσμία υποβολής των εργασιών τους. Το υλικό περιλαμβάνει επαναληπτικές ασκήσεις, υλικό μελέτης και εργασίες για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα. Οι καθηγητές αναρτούν τις διορθώσεις και τις λύσεις στην πλατφόρμα, καθώς και αξιολογούν τη συνέπεια των μαθητών τους σε ότι τους ζητείται. Για κάθε απορία τους, οι μαθητές επικοινωνούν μέσω email με τους καθηγητές τους.

· Διατίθενται δωρεάν προς όλους εφαρμογές για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, ακόμα και για προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, από τον Μαθηματικό μας κ. Β. Κράνια

Είμαστε χαρούμενοι που η προσπάθεια και η κατεύθυνση στην οποία έχουμε κινηθεί τα τελευταία 15 χρόνια για την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της εκπαίδευσης, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Οι μαθητές μας και οι γονείς τους το γνωρίζουν καλά και για αυτό μας εμπιστεύονται.

Για τυχόν απορίες το σχολείο είναι, όπως πάντα δίπλα, στους γονείς. Ευχόμαστε να βγούμε σύντομα όλοι πιο δυνατοί από την παγκόσμια αυτή δοκιμασία.

EΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

Τηλ: 210 9656300-6 Fax: 210 9656308

www.kessaris.edu.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network