Φιλιππίνες | Κάθε μαθητής θα πρέπει να φυτεύσει (τουλάχιστον) 10 δέντρα για να αποφοιτήσει!

δέντρα για να αποφοιτήσει

Ένας νέος νόμος στις Φιλιππίνες «υποχρεώνει» όλους τους μαθητές Λυκείων αλλά και τους φοιτητές να φυτέψουν τουλάχιστον 10 δέντρα ο καθένας προκειμένου να αποφοιτήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Independent, ο νόμος «Graduation Legacy for the Environment Act» επισημοποιεί μία παράδοση που συνδέει την αποφοίτηση με το φύτεμα δέντρων, ενώ παράλληλα ευελπιστεί να καταπολεμήσει την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Οι υπέρμαχοι του νόμου υποστηρίζουν πως αυτός θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να φυτευτούν κοντά στα 525 δισεκατομμύρια δέντρα από μία γενιά.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Magdalo στις Φιλιππίνες Gary Alejano, ο οποίος ήταν και ο αρχικός συντάκτης της νομοθεσίας το 2016, είπε: «Με περισσότερους από 12 εκατομμύρια μαθητές που αποφοιτούν από δημοτικά σχολεία, σχεδόν πέντε εκατομμύρια που αποφοιτούν από γυμνάσια και λύκεια και 500,000 απόφοιτους πανεπιστημίων κάθε χρόνο, αυτό το εγχείρημα – εάν εφαρμοστεί σωστά – θα σημαίνει πως περισσότερα από 175 εκατομμύρια νέα δέντρα θα φυτεύονται κάθε χρόνο».

«Στα πλαίσια μιας γενιάς, δεν θα μπορούσαν να φυτευτούν λιγότερα από 525 δισεκατομμύρια δέντρα με αυτό το εγχείρημα», ανέφερε ο Alejano στις επεξηγήσεις του νομοσχεδίου.

«Ακόμη και με ένα ποσοστό επιβίωσης στο 10%, αυτό θα σημαίνει ότι επιπλέον 525 εκατομμύρια δέντρα θα είναι διαθέσιμα για να τα απολαύσουν οι νέοι αργότερα».

Τα δέντρα προφανώς θα φυτευτούν σε ήδη υπάρχοντα δάση, προστατευμένες περιοχές, στρατιωτικές εκτάσεις, εγκαταλελειμμένες περιοχές εξόρυξης και συγκεκριμένες αστικές περιοχές, σύμφωνα με το CNN.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα είδη δέντρων τα οποία θα επιλεχθούν θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα για την τοποθεσία, το κλίμα και την τοπογραφία κάθε περιοχής και υπογράμμισε πως θα υπάρξει προτίμηση σε τοπικά είδη.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης της χώρας και η Επιτροπή για την Ανώτατη Εκπαίδευση θα συνεργαστούν μαζί για την εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Τέλος, πέρα από το άμεσο αποτέλεσμα που θα έχει η δεντροφύτευση με απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, προσδοκάται ότι η νομοθεσία αυτή θα δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση στις μελλοντικές γενιές και θα οδηγήσει περαιτέρω οικολογικές πρωτοβουλίες.

Άντε και στα δικά μας!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network