Γονείς αρνήθηκαν να κάνουν στα παιδιά τους τα self test και δεν έγιναν δεκτά στο μάθημα

Γονείς αρνήθηκαν να κάνουν στα παιδιά τους τα self test και δεν έγιναν δεκτά στο μάθημα

Με παρατράγουδα άνοιξαν τα Λύκεια στη Λέσβο, καθώς ενώ στην πλειοψηφία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες προσήλθαν κανονικά στις αίθουσες, βρέθηκαν περιπτώσεις όπου γονείς αρνήθηκαν να κάνουν τα παιδιά τους self-test, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι στην καθοριστική εποχή των μαζικών τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού εισέρχεται η χώρα μας. Η αρχή έγινε από τα σχολεία και από σήμερα μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν, έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες διακοπής στη δια ζώσης λειτουργία των λυκείων, στις σχολικές αίθουσες με “διαβατήριο” ένα αρνητικό αυτοδιαγνωστικό self-test.

Σήμερα, λοιπόν, όπως εξηγεί στο “stonisi.gr” ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τίμος Θεοφανέλλης, τέσσερις περιπτώσεις γονέων στη Μυτιλήνη αρνήθηκαν με ένταση να διενεργήσουν τα παιδιά τους το self- test, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης μάθημα και να πάρουν απουσίες.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δικαιούνται συνολικά τέσσερα tests (δύο για κάθε εβδομάδα) στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό που έχουν ήδη παραλάβει. Ειδικότερα, από σήμερα, Δευτέρα, θα μπορούν να προμηθευτούν με μια επίσκεψη στο φαρμακείο δύο τεστ (θα γίνουν δύο καταχωρίσεις από τους φαρμακοποιούς), και την επόμενη εβδομάδα να παραλάβουν ακόμη ένα.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network