Η Σκοτία γίνεται η πρώτη χώρα στην οποία θα διδάσκεται η ιστορία του LGBTQ κινήματος

ιστορία του LGBTQ κινήματος

Από το 2021 στην ύλη όλων των σχολείων

Κάθε Ιούνιο εκατομμύρια άνθρωποι σε πόλεις του κόσμου κατεβαίνουν στους δρόμους για να γιορτάσουν την διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στο pride. Φέτος, η πανδημία άλλαξε και αυτά τα σχέδια με τα parades να αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας. Κι όμως, υπάρχουν χώρες που παρόλες τις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν με τον Covid19, τιμούν το LGBTQ κίνημα με άλλους τρόπους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Σκοτία, η οποία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο, στα σχολεία της οποίας θα διδάσκεται LGBTQ ιστορία.

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2018, οι υπουργοί της σκοτσέζικης κυβέρνησης είχαν κάνει δεκτή τη σύσταση για να συμπεριλάβουν τη διαπαιδαγώγηση για τα LGBT ζητήματα στα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα παιδιών και νεαρών ενηλίκων, η οποία περιλαμβάνει θέματα ισότητας και ταυτότητας φύλου με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η LGBT κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας της χώρας, John Swinney, η Σκοτία “ήδη θεωρείται μία από τις πιο προοδευτικές χώρες της Ευρώπης στα ζητήματα της ισότητας. Με χαρά ανακοινώνω ότι θα είμαστε και η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα συμπεριλάβει τη διαπαιδαγώγηση για τα LGBTI δικαιώματα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα”.

Η θεματολογία θα διαχωρίζεται με βάση την ηλικία των μαθητών και, μεταξύ των ενοτήτων, θα είναι και η καταπολέμηση της ομοφοβίας και τρανσφοβίας, καθώς και η κατανόηση της ιστορίας των LGBT κινημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Σκοτία, ο γάμος μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου είναι νόμιμος από το 2014, η σύναψη συμφώνου συμβίωσης έχει αναγνωριστεί από το 2005, ενώ η υιοθεσία και η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια επιτρέπεται από το 2009. Επίσης, από το 2010 έχει θεσπιστεί νομοθετικά η απαγόρευση των διακρίσεων με βάση το φύλο και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

madamefigaro.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network