Ισπανία: Τα παιδιά βγήκαν από τις σχολικές τάξεις και κάνουν μάθημα στην παραλία

Ισπανία: Τα παιδιά βγήκαν από τις σχολικές τάξεις και κάνουν μάθημα στην παραλία

Ένα σχολείο στην περιοχή Μούρθια της Ισπανίας συνδυάζει τον καθαρό αέρα με την διδασκαλία.

Έτσι στην ακτή Mar Menor στήθηκε μια ολόκληρη τάξη προκειμένου οι μαθητές να κάνουν εκεί το μάθημά τους.

Σκοπός ήταν να συνδυαστεί τα σχολικά καθήκοντα με τον καθαρό αέρα, ειδικότερα μετά από έναν ιδιαίτερα δύσκολο χρόνο λόγω την κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, αλλά και της τηλεκπαίδευσης την οποία έκαναν τα παιδιά. Άλλωστε, η δραστηριότητα και εκπαίδευση σε υπαίθριο χώρο μειώνει κατά πολύ τη μεταδοτικότητα του ιού.

«Είναι ασφαλές, τα παιδιά διασκεδάζουν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών Juan Francisco Martinez. «Αυτό που μαθαίνουν εδώ, δεν το ξεχνούν.»

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου έργου γνωστού ως Fresh Air, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της μάθησης σε ανοιχτούς χώρους.

Οι εκπαιδευτικοί αρχίζουν να προετοιμάζουν την παραλία στις 8 π.μ. Οκτώ μαθήματα συμμετέχουν σε 20λεπτες ώρες διδασκαλίας και οι ομάδες των μαθητών εναλλάσσονται στις διάφορες περιοχές.

Τα παιδιά στο σχολείο είναι ηλικίας 3 έως 12 ετών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα.

«Μου αρέσει να πηγαίνω στην παραλία!» λέει ο 9χρονος Antonio Fernandez, «Προτιμώ να είμαι στην παραλία γιατί νιώθω πιο χαλαρά και άνετα».

Η 10χρονη Λουίζ, 10 ετών λέει ότι αυτό είναι πολύ καλό γιατί βρίσκεται με φίλους της στην παραλία. «Λατρεύω την παραλία, το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ και κολυμπάω κάθε μέρα και μου αρέσει η άμμος» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τα παιδιά εκτός από τα μαθήματά τους, κάνουν και πρακτικά πράγματα, καθώς διάφοροι ψαράδες που βρίσκονται εκεί τους δείχνουν το σωστό τρόπο ώστε να πιάσουν ψάρια, αλλά και το πως να χρησιμοποιούν τα δίχτυα, κάτι που είναι σίγουρα εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network