Ιταλία: Λύκεια ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς

Ιταλία: Λύκεια ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς

Η Ένωση Λυκειαρχών στην Ιταλία ζήτησε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία της χώρας. Στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση στα κρούσματα, την ώρα που τα στοιχεία για την πρωτεύουσα, Ρώμη, δείχνουν «έκρηξη» κρουσμάτων μετά τους πανηγυρισμούς του Euro.

«Για να ξανανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, πρέπει να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων όσοι εργάζονται σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, κάτι που απαιτεί -εκ των πραγμάτων- πολύ μεγάλους χώρους» υπογραμμίζουν οι Ιταλοί λυκειάρχες.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι, στον οποίο, όπως είπαν, «θα παρουσιάσουν όλες τις θέσεις τους σχετικά με τα εμβόλια και τους καθηγητές».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εκπαιδευτικούς – Πότε λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ιταλία
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εξετάσει το όλο θέμα και να λάβει πιθανόν την σχετική απόφαση. Οι περισσότεροι Ιταλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι είναι όλο και πιθανότερος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Ιταλία αποφάσισε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network