Κατάληψη Λυκείου με το καλημέρα: Διαμαρτύρονται γιατί άνοιξαν τα σχολεία και όχι τα φροντιστήρια

Κατάληψη Λυκείου με το καλημέρα: Διαμαρτύρονται γιατί άνοιξαν τα σχολεία και όχι τα φροντιστήρια

Κατάληψη με το καλημέρα και μάλιστα με αίτημα να ανοίξουν τα φροντιστήρια κάνουν μαθητές Λυκείου στην Πετρούπολη

“Είμαστε έξι μήνες κλειστά, δίνουμε πανελλήνιες και αντί να ανοίξουν τα φροντιστήρια να δούμε τι γίνεται, μας ανοίγουν τα σχολεία που είμαστε 25 άτομα μέσα στην τάξη”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 μαθητής της Γ’ Λυκείου του 4ου Ενιαίου Λυκείου Πετρούπολης που τελεί υπό κατάληψη.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν πιστεύει ότι υπάρχει πανδημία, απάντησε πως το πιστεύει, “αλλά όχι όπως τα λένε στα κανάλια”. Σύμφωνα με τον μαθητή, την κατάληψη αποφάσισε το 15μελες συμβούλιο των μαθητών.

Επιστροφή στα θρανία

Σημειώνεται ότι μετά από μία πεντάμηνη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν το πρωί στις αίθουσες. Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στο λύκειο, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορoνοϊό, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια του πρώτου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

“Το πιο σημαντικό τεστ γίνεται εκτός σχολείου”, αναφέρει το σχετικό σποτ του υπουργείου Παιδείας, ενώ οδηγίες για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά tests πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network