Κεραμέως: Μάθημα τις αργίες και τα Σάββατα και τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

κατάληψη

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω κατάληψης σχολείου θα καλυφθούν με διδασκαλία τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. “Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων” δήλωσε σχετικά με τις καταλήψεις των σχολείων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, από αύριο στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Νίκη Κεραμέως, σε δήλωσή της, έκανε γνωστό ότι στα υπό κατάληψη σχολεία ξεκινά άμεσα η αναπλήρωση των χαμένων ωρών ως εξής:

  • Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
  • Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Η υπουργός στην ανακοίνωσή της σημειώνει με νόημα:

“Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση”.

Η απόφαση της υπουργού εναρμονίζεται με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για την αναπλήρωση ωρών διδασκαλίας σε περιπτώσεις καταλήψεων σχολείων. Σύμφωνα με αυτή, οι εναλλακτικες ύστερα από 15 ημέρες χαμένων ωρών διδασκαλίας είναι η περικοπή περιπάτων και εκδρομών και το μάθημα σε αργίες προκειμένου να μην παραταθεί το διδακτικό έτος.

KKE: “Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές”

Έντονα αντέδρασε το ΚΚΕ στην απόφαση της Ν. Κεραμέως για τα μέτρα αναπλήρωσης των μαθημάτων στα υπό κατάληψη σχολεία.

“Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές και δεν παίρνει κανένα μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων. Την πιάνει υποκριτικά ο πόνος για τα ανοιχτά σχολεία, ενώ κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια, κι ενώ την ίδια στιγμή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι βρίσκεται στον αέρα η συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας για τις χιλιάδες των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω covid” αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του “για τις απαράδεκτες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας” στο οποίο καταλήγει τονίζοντας:

“Οι μαθητές έχουν δίκιο. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ακούσει τους μαθητές και τα δίκαια αιτήματά τους και να τα επιλύσει τώρα!”.

Αυξάνονται τα κλειστά σχολεία εν μέσω καταλήψεων και κορονοϊού – Ξεπερνούν τα 600

Αν και σε κάποια σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έχει ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των διευθυντών, των μαθητών και των γονιών ώστε να σταματήσουν οι καταλήψεις και να περιορισθούν οι χαμένες ώρες, αλλά και οι υγεινομικές συνέπειες από τη μη τήρηση μέτρων κατά του κορονοϊού, προς το παρόν τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά.

Στην Αττική όπου βρίσκονται και τα περισσότερα υπό κατάληψη σχολεία, περίπου 250 από τα περισσότερα από 600 που τελούν υπό κατάληψη όπως υποστηρίζει το συντονιστικό των μαθητών, η εικόνα δεν φαίνεται να έχει βελτιωθεί.

Ακολουθούν σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, περιοχές στις οποίες η αντίδραση των μαθητών εκδηλώνεται έντονα.

Μάλιστα, αύριο Πέμπτη, οι μαθητές έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις.

Στα κλειστά σχολεία λόγω της πανδημίας ο προβληματισμός επικεντρώνεται στο ότι η πλειονότητά τους βρίσκεται στην Αττική.

Συνολικά σε 152 σχολεία επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας, τμήματος ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τη λίστα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network