Κορονοϊός: Καθυστερούν οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Διαφωνούν οι λοιμωξιολόγοι για τα σχολεία

άνοιγμα των σχολείων

Διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των λοιμωξιολόγων για το αν θα παραμείνουν ή όχι ανοιχτά τα σχολεία. Η κυρίαρχη άποψη είναι να μείνουν ανοιχτά, αλλά είναι αρκετοί μεταξύ των ειδικών που εκφράζουν διαφωνία. Όχι γιατί υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση ή γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι νέοι σε ηλικία, αλλά γιατί εκφράζουν ανησυχία για την μετάδοση του κορονοϊού που συμπαρασύρει η κινητικότητα των νέων.

Αλλωστε ήδη από το πρωί πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στα ΜΜΕ και κάλεσαν την Πολιτεία- και εμμέσως και τους συναδέλφους τους- να πάρουν τη δύσκολη απόφαση να κλείσουν για ένα διάστημα και τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά, έως ότου τουλάχιστον υποχωρήσει η σημερινή έξαρση της πανδημίας. Φυσικά μιλάμε μόνο για τις κόκκινες περιοχές και όχι για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τις πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία για μια δύσκολη συζήτηση μεταξύ των ειδικών για τα σχολεία, επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας που διεξάγεται πάντα στις 6, ενδέχεται να καθυστερήσει, αφού θα ξεκινήσει μόνο όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σημειώνεται ότι επισήμως το θέμα των σχολείων δεν ήταν καν στην ημερήσια διάταξη και γι’ αυτό δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Αλλά η εξέλιξη του κορονοϊού και η επιβάρυνση που παρατηρείται στην Αττική, οδήγησαν πολλά μέλη της επιτροπής σε δεύτερες σκέψεις και αυτή την στιγμή δεν είναι σαφές τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι ενδεχομένως θα επικρατήσει η άποψη να δοθεί παράταση στο σημερινό καθεστώς- όπου τα σχολεία είναι ανοιχτά, εκτός από τις “κόκκινες” περιοχές όπου τα Λύκεια είναι κλειστά- και το θέμα να ξανασυζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network