Κορονοϊός: Λουκέτο σε 353 σχολεία και τάξεις – Δείτε τη λίστα

λίστα

Αυξήθηκαν τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού – Καταγράφονται 353 στη λίστα του υπουργείου Παιδείας.

Μεγαλώνει η λίστα με τα σχολεία, τάξεις και τμήματα που βάζουν λουκέτο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στους πίνακες με τα σχολεία τα οποία αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, καταγράφονται 353 σχολικές μονάδες.

Δείτε τη λίστα ΕΔΩ.

Καθολική η χρήση μάσκας στα σχολεία

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με νέα απόφαση, η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική και στα διαλείμματα των μαθητών σχολεία. Οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία περιοχών υψηλού και πολύ υψηλού επιδημιολογικού φορτίου του κορονοϊού, φορούν τις μάσκες τους, όχι μόνο μέσα στις τάξεις, αλλά και στο προαύλιο, στα διαλείμματα.

Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές στα Φροντιστήρια και Kέντρα Ξένων Γλωσσών, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, που χαρακτηρίστηκαν επιδημιολογικά στα επίπεδα 3 (υψηλό) και 4 (πολύ υψηλό). Το μέτρο ισχύει από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι μόνες στιγμές που οι μαθητές θα μπορούν να βγάζουν τη μάσκα, θα είναι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να εφαρμόσει το mask break, δηλαδή ολιγόλεπτα διαλείμματα στη χρήση μάσκας.

Πότε κλείνει ένα σχολείο

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή Α’ βάθμιας ή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του (Παράρτημα 2).

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι παραπάνω οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας έχει την ευθύνη για την ενημέρωση:

α/ του Διευθυντή της οικείας Α’ βάθμιας ή Β’ βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

β/ του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network