Άνοιγμα σχολείων: Αυτές είναι οι μάσκες που θα μοιραστούν στους μαθητές

μάσκες

Ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες που θα παραδοθούν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου για να διατεθούν στους μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων.

Μονόχρωμες και σε δύο διαφορετικά μεγέθη είναι οι μάσκες που θα μοιραστούν στο άνοιγμα των σχολείων, στις 14 Σεπτεμβρίου, στους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Όπως μετέδωσε το OPEN:

  • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
  • στα παιδιά γυμνασίου – λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm

Απ’τις εταιρείες-παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά κι η καθεμία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα κι εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, υπεύθυνος μιας απ’τις εταιρείες που επιλέχθηκαν απ’τον διαγωνισμό για να κατασκευάσουν μάσκες:

Οι έλεγχοι στα δείγματα προς έγκριση ήταν ιδιαίτερα αυστηροί. Αρχικά εγκρίθηκαν από κλωστοϋφαντουργό και στη συνέχεια απ’το χημείο του κράτους“.

Ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου:

Προκειμένου η ΚΕΔΕ (που ανέλαβε τον διαγωνισμό) να τις διαθέσει στα σχολεία“.

Από τις συνολικά 90 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μόλις οι 18 τελικά θα συμμετέχουν στην κατασκευή μασκών. Ανώτατη τιμή για την κάθε μάσκα είχαν οριστεί απ’τον διαγωνισμό, τα 1,2€ κι η κάθε εταιρεία έκανε τη δική της προσφορά.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network