Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 218 σχολεία που ξεκίνησε την τρέχουσα σχολική περίοδο, η διδασκαλία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης επεκτείνεται από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Την επέκταση του προγράμματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολειά πια, από τον Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά. Γιατί ο σεβασμός, όχι μόνο στο άλλο φύλο αλλά και στη διαφορετικότητα, πρέπει να διδάσκεται νωρίς».

Παράλληλα, ανακοίνωσε και άλλες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσια ελευθερίας.

Μεταξύ άλλων, αναοκοίνωσε τα εξής:

-Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

-Για τους ανήλικους θα υπάρχουν νέα ηλικιακά όρια για την παραγραφή των εγκλημάτων.

-Θα υπάρχει κατά προτεραιότητα εκδίκαση συγκεκριμένων υποθέσεων.

-Εγκαινιάζεται μία κεντρική διαδικτυακή πύλη. Το metoo.gov.gr, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές γύρω από αυτό το θέμα. Παράλληλα, θα μπορούν να υποβάλλονται και καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο.

-Σε ειδικό μητρώο θα εγγράφονται όλοι οι επαγγελματίες, που έρχονται σε επαφή με παιδιά και με εφήβους. Όπως, για παράδειγμα, προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, εργαζόμενοι σε προσφυγικές δομές.

-Θα δημιουργηθούν υποχρεωτικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση, με προβλέψεις για τη συμπεριφορά και κυρώσεις σε όσους δεν τις τηρούν.

-Θα προβλέπεται η υποχρεωτική διαθεσιμότητα του φερόμενου ως θύτη, με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της εκάστοτε υπόθεσης.

-Η παρενόχληση στο χώρο εργασίας μπαίνει στο Πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών του ΕΣΥ και των Σωμάτων Ασφαλείας, ως ειδικό παράπτωμα.

-Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, που εφαρμόστηκε πιλοτικά εφέτος.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network