Μαζάνης: Τα κρούσματα στις κατασκηνώσεις δείχνουν τι θα συμβεί από Σεπτέμβρη στα σχολεία

Μαζάνης

Η αστραπιαία μετάδοση του κορονοϊού στις παιδικές κατασκηνώσεις, δείχνει τι πρόκειται να συμβεί από τον Σεπτέμβρη στα σχολεία αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά, δηλώνει ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Όπως είπε, η κατάσταση που επικρατεί τώρα στις κατασκηνώσεις, όπου καταγράφονται συρροές κρουσμάτων, λόγω της κινητικότητας σε ένα χώρο για 24 ώρες το 24ωρο, είναι ένα σημάδι για το τι θα συμβεί στο σχολικό περιβάλλον αν τα παιδιά δεν εμβολιαστούν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ πρόσθεσε:

«Μπορεί τα παιδιά να είναι ασυμπτωματικά σε περίπτωση μόλυνσης από τον κορονοϊό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και τα ασυμπτωματικά μπορεί μακροπρόθεσμα να έχουν χρόνια προβλήματα ανάλογα με το ποιο όργανο του σώματός τους έχει βλάψει ο κορονοϊός (καρδιά, νεφρά κλπ.)» εξηγεί ο επιστήμονας κ. Μαζάνης.

Το σύνδρομο Long COVID ή Post COVID

«Αυτό ονομάζεται σύνδρομο post-COVID και είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά, γιατί μπορεί να έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε.

«Μόνο που περνάς από δίπλα από κάποιον στον δρόμο μπορείς να κολλήσεις», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ένας φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό από απόσταση τεσσάρων μέτρων σε μερικά δευτερόλεπτα.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network