Νέο αλαλούμ με τις “μάσκες αλεξίπτωτα”- Πάγωσε η παραγγελία γιατί τώρα… θα έβγαιναν πολύ μικρές

μάσκες αλεξίπτωτα

Η ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου, οδηγεί σε νέο αλαλούμ με τις μάσκες αλεξίπτωτα

Απίστευτο αλαλούμ έχει προκύψει με τις περίφημες μάσκες αλεξίπτωτο καθώς από τις “σούπερ μάξι” μάσκες κινδυνεύουμε να βρεθούμε με “σούπερ μίνι” μάσκες…Η εξήγηση είναι ένα ακόμα διαμάντι του αθάνατου ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στην εκπομπή τους οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Τάκης και Χριστίνα Κοραή στο ραδιόφωνο Τα Παραπολιτικά, η ιστορία έχει ως εξής:

Όταν προέκυψε το θέμα με τις μάσκες αλεξίπτωτα, που κάλυπταν όλο το πρόσωπο των μαθητών, η παραγγελία πάγωσε και η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας να δώσει τις νέες, σωστές διαστάσεις.

Όμως φαίνεται πως η αρμόδια επιτροπή θέλοντας να δείξει ότι έχει δίκιο από την αρχή και δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα το θέμα που προέκυψε με τις “μάσκες αλεξίπτωτα”, έδωσε ξανά τις ίδιες διαστάσεις. Αλλά η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Καθώς η επιτροπή του υπουργείου έδωσε τις ίδιες διαστάσεις- δηλαδή 10 επί 22- σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά οι διαστάσεις δεν είναι για το τελικό προϊόν, αλλά για το αρχικό. Δηλαδή για το ύφασμα που θα πάρουν οι παραγωγοί για να φτιάξουν τις μάσκες.

Από τις μάσκες αλεξίπτωτα, στις… μίνι μάσκες

Το Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά όμως ότι με αυτές τις διαστάσεις, αυτή τη φορά οι μάσκες θα βγουν μικρότερες από τις κανονικές μάσκες και θα γίνει πανηγύρι. Από τις “μάσκες αλεξίπτωτα” θα πάμε στις “μίνι μάσκες” για λιλιπούτειους μαθητές και μόνο.

Γι αυτό και δεν έδωσε το οκ στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων να ξεπαγώσει την διαδικασία και όπως ανέφεραν οι δημοσιογράφοι Δ.Τακης και Χ.Κοράη στην εκπομπή τους, είμαστε ακόμα… στο περίμενε.

Τώρα αναμένεται τελική συνεννόηση του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Υγείας. Η υποψία είναι ότι η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας δεν θέλει να αλλάξει τις διαστάσεις για να μη φανεί ότι αυτή έκανε το αρχικό λάθος και η υπόθεση εξελίσσεται σε αδιέξοδο.

Σημειώνεται ακόμα ότι στην πρώτη πρώτη απόφαση της επιτροπής οι διαστάσεις ήταν ακόμα μεγαλύτερες 12 επί 25 δηλαδή, γεγονός που σημαίνει ότι οι μάσκες θα είχαν βγει ακόμα μεγαλύτερες…

Πηγή: thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network