Νίκη Κεραμέως: Απόλυτη προτεραιότητα να ανοίξουν 8 Ιανουαρίου τα σχολεία

Νίκη Κεραμέως: Απόλυτη προτεραιότητα να ανοίξουν 8 Ιανουαρίου τα σχολεία

Στόχος μας και απόλυτή προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουάριου, δήλωσε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον “ΣΚΑΪ 100.3”, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών με τους οποίους θα γίνει η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

“Συζητείται η πρόταση για ελεγχόμενη είσοδο σε όλα τα Πανεπιστήμια”

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως αποκάλυψε πως την Τρίτη θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για την ελεγχόμενη είσοδο σε όλα τα Πανεπιστήμια ενώ έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Πρυτάνεις για την πρόταση να τοποθετηθούν ομάδες προστασίας στα Ιδρύματα που παρατηρείται παραβατικότητα.

Οι ομάδες προστασίας θα αποτελούνται από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι θα υπάγονται στον Αρχηγό της Αστυνομίας και θα έχουν συνεργασία με τα όργανα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων”, τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Σε συνέντευξή της την Κυριακή, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

“Το 30% των φοιτητών που εισάγεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του. Αρκετοί μπαίνουν με πολύ χαμηλούς βαθμούς. Η εικόνα αυτή δεν τιμά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των σπουδών” είπε.

Σαρηγιάννης: Παράταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου- Να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τότε

Από την πλευρά του, ο ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξέφρασε την ανάγκη να παραταθεί το lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. O καθηγητής μίλησε σε εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι αν ανοίξουμε νωρίτερα θα υπάρξει αναζωπύρωση του κορονοϊού.

Μάλιστα, επισήμανε ότι και τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τότε και να μην ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί. Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι για να φτάσουμε στο στόχο των 500 κρουσμάτων θα πρέπει το “απαγορευτικό” να παραταθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network