Όταν μια 9χρονη μαθήτρια επέκρινε τα σχολικά τεστ

Όταν μια 9χρονη μαθήτρια επέκρινε τα σχολικά τεστ

Το 2015 η 9χρονη τότε Sydney Smoot μίλησε στο συμβούλιο γονέων του σχολείου της στην κομητεία Hernando της Καλιφόρνια. Το θέμα που διάλεξε να θίξει ήταν τα τυποποιημένα σχολικά τεστ που καλούνται να λύσουν οι μαθητές. Η Sydney μίλησε με θάρρος μπροστά στους ενήλικες και εξήγησε γιατί πιστεύει ότι δεν είναι καλή ιδέα, διαβάζουμε στο upworthy.

«Αυτά τα τεστ μας αντιμετωπίζουν σαν αριθμούς. Ένα τεστ καθορίζει αν θα περάσω ή θα κοπώ μέσω τυποποιημένων ερωταπαντήσεων. Ένα τεστ του οποίου τα αποτελέσματα θα μάθουμε και εγώ και ο δάσκαλος μετά το τέλος της σχολική χρονιάς. Δεν πιστεύω ότι όλη αυτή η διαδικασία δείχνει πόσο καλή μαθήτρια είμαι. Δεν λαμβάνει υπόψη όλες τις γνώσεις και τις ικανότητές μου, μόνο ένα μικρό κομμάτι».

Όταν πρόσφατα ρωτήθηκε για τους λόγους που πήρε το θάρρος να μιλήσει, η Sydney είπε: «Όλα ξεκίνησαν μια μέρα που γύρισα στο σπίτι από το σχολείο. Η μητέρα μου με ρώτησε πώς πήγε το διαγώνισμα και της είπα ότι μου είπαν να μην μιλήσω σε κανέναν. Ένιωσα ότι το τεστ προκαλούσε πολύ άγχος στους μαθητές και σε μένα. Ήμουν λίγο νευρική πριν από την ομιλία, αλλά όταν με κάλεσαν στο βήμα, μου έφυγε το άγχος γιατί ήξερα ότι αυτή η ομιλία ήταν θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network