Πέτσας: Αν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί

ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Άνοιγμα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μαζί με τα δημοτικά σχολεία σχεδιάζει η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ταυτόχρονα προγραμματίζεται να ανοίξουν και τα ΚΔΑΠ, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται και για τις κατασκηνώσεις ιδιωτικές και κρατικές.
Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Συμφωνήθηκε να ανοίξουν τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποστάσεις και τα γενικότερα μέτρα προστασίας” είπε.

Ως προς την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι την απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός μετά από την εισήγηση των ειδικών.

Σημειώνεται ότι η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σήμερα ότι η κρίσιμη μέρα των τελικών ανακοινώσεων είναι η Δευτέρα 25 Μαΐου:

“Ο πρωθυπουργός θα λάβει την απόφαση” σημείωσε προσθέτοντας ότι αποτιμώνται όλα τα στοιχεία των ειδικών σε σχέση με την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα. Η κ. Ζαχαράκη ανάφερε ότι “το υπουργείο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων, όπως έγινε στα Γυμνάσια και στα Λύκεια” και προέτρεψε τους μαθητές να κρατήσουν τα βιβλία τους για τη νέα σχολική χρονιά που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο προκειμένου να γίνουν επαναληπτικά μαθήματα και να καλυφθεί μέρος της διδακτέας ύλης που δεν διδάχθηκε λόγω του “λουκέτου” από τον κορονοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ, thetoc.gr

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική έκκληση μητέρας παιδιού με αυτισμό να ανοίξουν τα σχολεία ειδικής αγωγής

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network