ΠΟΣΔΕΠ | Εξάμηνη αναστολή φοίτησης σε φοιτητές που δεν εμβολιάζονται ή δεν κάνουν τεστ

αναστολή φοίτησης

Έκκληση της ΠΟΣΔΕΠ σε φοιτητές και καθηγητές να εμβολιαστούν. Αναστολή φοίτησης για ένα εξάμηνο στους φοιτητές που δεν εμβολιάζονται ή δεν κάνουν τεστ.

Την αναστολή της φοίτησης για έξι μήνες προτείνει για τους ανεμβολιάστους φοιτητές ή για όσους δεν κάνουν εβδομαδιαίο τεστ για τον κορονοϊό η Πανελλήνια Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ).

Η ΠΟΣΔΕΠ, με ανακοινωθέν που εξέδωσε, θεωρεί ότι μετά από σχεδόν 3 εξάμηνα τηλε-εκπαίδευσης και κλειστά τα Πανεπιστήμια θα πρέπει η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται αποκλειστικά με φυσική παρουσία των φοιτητών και των καθηγητών στα αμφιθέατρα, εξασφαλίζοντας την ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

“Η επιστροφή όμως στην “δια ζώσης εκπαίδευση” και το άνοιγμα των Πανεπιστημίων θα πρέπει να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους”, τονίζει η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών και σημειώνει:

Απαιτείται η εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων που οι επιτροπές των ειδικών προτείνουν.

Θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέσα προστασίας (μάσκες, χρήση αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων), η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων εκπαίδευσης και να εξασφαλιστεί ο καθαρισμός και ο εξαερισμός τους με τη συντήρηση ή προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Για όλα αυτά θα πρέπει τα Πανεπιστήμια να ενισχυθούν οικονομικά με έκτακτη χρηματοδότηση.

Το απαραίτητο και πρωταρχικό όμως μέσο για την ομαλή επαναλειτουργία των Α.Ε.Ι. αποτελούν οι εμβολιασμοί, διότι είναι το κύριο όπλο μας κατά της πανδημίας και για την ασφαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Έκκληση σε φοιτητές και καθηγητές να εμβολιαστούν

Παραλληλα, η ΠΟΣΔΕΠ προτρέπει και κάνει έκκληση σε όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας να εμβολιαστούν μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, ενώ επισημαίνει τα εξής:

Η εξαγγελία του Υπουργείου για την λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα campus των Πανεπιστημίων πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.
Θα πρέπει να ενισχυθούν ή να εγκατασταθούν σε κατάλληλους χώρους κλιμάκια του ΕΟΔΔΥ, πιθανώς σε συνεργασία και με τις Ιατρικές

Σχολές στα Πανεπιστήμια που διαθέτουν, για τη δυνατότητα διενέργειας τακτικών rapid tests ή και μοριακών, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, για τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό.

Για τους φοιτητές και το προσωπικό των Σχολών Επιστημών Υγείας και συναφών Τμημάτων ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός όπως ισχύει για το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Υγείας.

Για τις λοιπές Σχολές και Τμήματα θα πρέπει να οργανωθεί από τις Γραμματείες των Σχολών και των Τμημάτων σχετικό αρχείο όπου κατά την δήλωση των μαθημάτων να καταχωρούνται οι εμβολιασμένοι φοιτητές, ενώ για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν να καταχωρείται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αρνητικό rapid ή μοριακό test.

Για τους φοιτητές που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ή να διενεργούν rapid ή μοριακό test προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή τους με τα υπόλοιπα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας στους χώρους των Ιδρυμάτων προτείνεται να παρέχεται αναστολή φοίτησης πέραν των κειμένων διατάξεων λόγω Covid-19 για ένα εξάμηνο.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network