Σχολεία: Κατέρρευσε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για Γυμνάσια και Λύκεια

Κατέρρευσε η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα webex, μέσω της οποίας γίνεται η τηλεκπαίδευση έχει “πέσει”. “Πανευρωπαϊκό το πρόβλημα” λέει το υπουργείο Παιδείας. Τι θα γίνει με τις απουσίες.

Προβλήματα παρουσιάζονται από το πρωί στην σύνδεση εκπαιδευτικών και μαθητών με την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex, σε πολλά σχολεία της χώρας.

Η πλατφόρμα webex, μέσω της οποίας γίνονται τα ηλεκτρονικά μαθήματα για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, δείχνει να έχει “πέσει”. Σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη. Η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για τενχικό ζήτημα ξεκαθαρίζοντας πως οι απουσίες της Δευτέρας δεν θα προσμετρηθούν.

Αλλά, ακόμη και στην περίπτωση που οι χρήστες μπορούν να μπουν στο σύστημα, η πλατφόρμα δεν τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο ηλεκτρονικό μάθημα:

Σε αρκετές περιπτώσεις οι μαθητές κατάφεραν να παρακολουθήσουν μόνο την πρώτη ώρα διδασκαλίας, από τις 8:30 έως τις 9:10. Όμως, τη δεύτερη ώρα η πλατφόρμα webex κατέρρευσε.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Το υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πρόβλημα και ενημερώνει ότι οι τεχνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της πλατφόρμας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πανευρωπαϊκό πρόβλημα από το δίκτυο της CISCO Systems. Το σύστημα έχει πέσει και στο διαδικτυακό μάθημα σχολών του ΕΚΠΑ.

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζει ότι:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται, επίσης, ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στον χάρτη προβλημάτων σύνδεσης και βλαβών της εταιρείας:

Σχολεία: Κατέρρευσε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για Γυμνάσια και Λύκεια

Σημειώνεται ότι η σύγχρονη τηλεκπαίδευση με την οποία κανονικά θα λειτουργούσαν από σήμερα και για τρεις εβδομάδες τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της επικράτειας, σε αντίθεση με την τηλεκπαίδευση του lockdown της περασμένης Άνοιξης, είναι υποχρεωτική, που σημαίνει ότι θα λαμβάνονται κανονικά οι απουσίες. Φυσικά, εφόσον η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά. Το υπουργείο επισημαίνει ότι με δεδομένο το πρόβλημα στην πλατφόρμα, σήμερα απουσίες δεν θα καταχωρηθούν.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network