Σχολεία – Κεραμέως: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τη νέα χρονιά – Δεν θα κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Κεραμέως

Νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων τη νέα χρονιά και “πόρτα” στους ανεμβολιάστους δασκάλους και καθηγητές, προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως.

Η προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος στους μαθητές δημιουργεί νέα δεδομένα στη διά ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων στα σχολεία, τη νέα χρονιά.

Όπως προανήγγειλε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προωθείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ένα νέο πρωτόκολλο λειτουργίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των νέων επιδημιολογικών δεδομένων και την πορεία των εμβολιασμών.

Ποιοι εκπαιδευτικοί θα τίθενται σε αναστολή εργασίας

Η κ. Κεραμέως προειδοποίησε ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν εμβολιαστούν ή δεν προσκομίζουν βεβαίωση εβδομαδιαίου μοριακού ή rapid test θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Πέρσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορoνοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. Τώρα -είπε η κ. Κεραμέως- η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν“. Πρόσθεσε ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν“, δήλωσε η υπουργός Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι “δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ“. Διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Για εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας. Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας“, τόνισε η υπουργός Παιδείας σημειώντας ότι μεγάλο ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο thetoc.gr

skai.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network