Σχολεία: Σενάριο για ματαίωση προαγωγικών εξετάσεων, μείωση ύλης και λιγότερες διακοπές το Πάσχα

Σχολεία: Σενάριο για ματαίωση προαγωγικών εξετάσεων, μείωση ύλης και λιγότερες διακοπές το Πάσχα

Ένα νέο “πακέτο” μέτρων που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για να καλυφθεί η ύλη των μαθημάτων στα σχολεία, βρίσκεται προ των πυλών. Στο τραπέζι βρίσκονται η επέκταση του διδακτικού έτους και ο περιορισμός των διακοπών του Πάσχα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών, για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι επιτελείς του υπουργείου Παιδείας μελετούν το ενδεχόμενο αντίστοιχης μείωσης και στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και πιθανότητα και του Γυμνασίου.

“Ο στόχος μας παραμένει: Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις να γίνουν κανονικά με μειωμένη ύλη, όπως έγινε και πέρυσι. Και αυτό είναι το σωστό. Οι μαθητές ήδη γνωρίζουν ποια θα είναι αυτή η μειωμένη ύλη. Και να καλύψουμε την ύλη με όσο το δυνατόν πιο καλό τρόπο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σενάρια ματαίωσης προαγωγικών εξετάσεων και μείωσης ύλης Γυμνασίου, Α’ και Β΄Λυκείου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Παιδείας μελετούν -και πιθανότητα θα ανακοινώσουν άμεσα, το επόμενο διάστημα- αν θα γίνουν τελικά οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου. Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να υιοθετηθεί και φέτος η περσινή απόφαση, άρα οι εξετάσεις να μην γίνουν.

Επιπλέον, μελετάται και το ενδεχόμενο μείωσης κατά περίπου 20% της διδακτέας ύλης στα Γυμνάσια και στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου.

Ερωτώμενη σχετικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη, υπογραμμίζοντας ότι “παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. ‘Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες”.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network