Σχολικός νοσηλευτής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σακχαρώδη Διαβήτη

Υποστήριξη με σχολικό νοσηλευτή στα παιδιά που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και φοιτούν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς εξήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το ζήτημα της έλλειψης σχολικών νοσηλευτών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για την υγεία και τη ζωή των παιδιών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ετέθη σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως προέκυψε, υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να διοριστούν σχολικοί νοσηλευτές σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να υποστηρίξουν παιδιά που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ωστόσο, αυτό, δεν εφαρμόζεται.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο θα προχωρήσει σε αποστολή ενημερωτικής επιστολής προς τους δήμους, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί και η καταγραφή των υπαρχόντων περιστατικών, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τον αριθμό των παιδιών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και χρήζουν υποστήριξης από σχολικό νοσηλευτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.lifo.gr

Διαβάστε επίσης:

«Μαμά μην πεις ότι έχω διαβήτη» – μια κοινωνία που δεν αντέχει την αρρώστια

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network