Συναγερμός για κορονοϊό σε Εξεταστικό Κέντρο: Υποψήφιος με πυρετό και πονοκέφαλο

Συναγερμός για κορονοϊό σε Εξεταστικό Κέντρο: Υποψήφιος με πυρετό και πονοκέφαλο

Συναγερμός σήμανε το πρωί σε Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής καθώς μαθητής – υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων εκδήλωσε πυρετό και έντονο πονοκέφαλο, συμπτώματα που θεωρήθηκαν αρχικά συμβατά με κρούσμα κορονοϊού.

Κινητοποίηση στο εξεταστικό κέντρο – Ενημερώθηκαν οι γονείς

Στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Περιφέρειας, ενώ υπήρξε επικοινωνία με την Εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα κορονοϊού και Γενική Γραμματέα του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos.gr ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του μαθητή για την ασφαλή απομάκρυνσή του από το Εξεταστικό Κέντρο.

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Πηγές του υπουργείου Παιδείας καθησυχάζουν σημειώνοντας ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού καθώς η αδιαθεσία του μαθητή δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα συμβατά προς τη νόσο. Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ανέφερε στο alfavita.gr: “Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Αγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί.

Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα”.

Ωστόσο, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, εάν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα, ο υποψήφιος δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία των εξετάσεων και με αίτησή του θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Επιπρόσθετα τίθεται σε καραντίνα με επιτήρηση 10 ημερών.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network